Зеленський переконаний, що брат Єрмака не торгував державними посадами
Зеленський переконаний, що брат Єрмака не торгував державними посадами

Зеленський переконаний, що брат Єрмака не торгував державними посадами

Президент назвав "аферистом" свого колишнього позаштатного радника Гео Лероса, який оприлюднив записи з братом Єрмака.
Зеленський переконаний, що брат Єрмака не торгував державними посадами / фото УНІАН
Зеленський переконаний, що брат Єрмака не торгував державними посадами / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський переконаний, що брат керівника Офісу президента України Андрія Єрмака Денис, який фігурує у плівках щодо можливої корупції під час призначення на посади в органах влади, "точно не брав грошей" і просто базікало.

Про це він заявив в інтерв'ю Українській правді.

"Він точно нічого не взяв. Він не взяв грошей. Я не уявляю, щоб Єрмак собі б зробив, якби його брат десь щось взяв… А він нічого не брав. А як його затягнули… Він просто болтун. Я вважаю, болтун. Я вважаю, що це неправильно, що це його велика помилка", - заявив Зеленський.

"Він завжди хотів якось допомагати. Він же такий, знаєш, війна – побіг в АТО, воював там, допомагав, там він волонтер. Тут щось не те в "Укрзалізниці" – давай знайдемо нормальних людей. Ну він така людина", - додав Зеленський.

При цьому він назвав народного депутата з фракції «Слуга народу", свого колишнього позаштатного радника Гео Лероса, який оприлюднив записи з участю брата Єрмака, "аферистом".

Як повідомляв УНІАН, 29 березня народний депутат Гео Лерос у Facebook оприлюднив кілька відео, де, як він стверджує, брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - Денис Єрмак - нібито веде переговори про призначення на державні посади.

29 березня Єрмак заявив, що звернеться до СБУ і Держбюро розслідувань щодо поширеного Леросом відео.

30 березня заступник генпрокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький за зверненням Лероса зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом при призначенні на посади в органи держвлади - за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу.

У зверненні депутат стверджує, що у 2019 році група осіб обіцяла вплинути на прийняття рішень про призначення конкретних осіб на посади голови Тернопільської ОДА та директора Іллічівського порту і просить перевірити причетність керівництва Офісу президента до скоєння вказаного злочину.

30 березня Лерос заявив, що ДБР відкрило проти нього кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader