Поліція не змогла потрапити у приміщення Ради, щоб оштрафувати депутатів за порушення карантину
Поліція не змогла потрапити у приміщення Ради, щоб оштрафувати депутатів за порушення карантину

Поліція не змогла потрапити у приміщення Ради, щоб оштрафувати депутатів за порушення карантину

В Україні чимало порушників умов карантину. І за це українців штрафують. Але не народних депутатів.

18 червня, коли було чергове засідання Верховної Ради, народний депутат Михайло Радуцький хотів викликати поліцію, яка мала б скласти протокол на порушників карантину. Але не вдалося. Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє 24 канал. 

"Я особисто підходив до спікера парламенту в четвер (18 червня, – 24 канал) і просив його викликати поліцію, щоб накласти штрафи. Але, на жаль, там є якісь речі, що поліція не змогла зайти разом з Держспоживнаглядом в приміщення Верховної Ради. І я вважаю, що це треба виправляти", – розповів Михайло Радуцький.

Нардеп не назвав імена тих депутатів, які порушили умови карантину.

Депутати нічим не відрізняються від інших громадян України. Вони мають так само сплачувати штрафи за порушення законодавства,
– відзначив Михайло Радуцький.

Хто з українських політиків порушував умови карантину

  • Найвідомішим порушником карантину в Україні виявився Президент Володимир Зеленський. 3 червня під час відвідин Хмельницького він разом з делегацією зайшли випити каву в кав'ярню. Хоча заклади громадського харчування мали б працювати лише з 5 червня, приймати відвідувачів на вулиці, а за столиком – лише до 4 осіб.
  • За це порушення оштрафували всіх, окрім самого Зеленського. Суд вирішив спитати в Верховного суду, чи можна штрафувати президента країни, в якого є імунітет. При цьому імунітет розповсюджується лише на кримінальні справи, в той час як за порушення умов карантину передбачена адміністративна відповідальність.
  • Однак Зеленський погодився сплатити штраф, який буде на нього накладений. Він також заявив, заплатить штраф і за власника кав'ярні у Хмельницькому, де це сталося.
  • Щодо депутатів, то вони не надто дотримуються умов карантину. Ще на початку його запровадження спікеру парламенту Дмитру Разумкову неодноразово доводилося переривати засідання, щоб заставити депутатів одягти маски.
  • А депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Богуцька одного разу прийшла на засідання Ради у в'язаній масці.
  • Штраф за порушення умов карантину передбачає від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень для громадян, та від 34 тисяч гривень до 170 тисяч гривень для чиновників.
Теги по теме
Новости Украины Верховная Рада полиция Карантин Новости политики Игорь Саджениця
Источник материала
loader
loader