Чорногорія в "червоній зоні": що вимагатимуть від українців після повернення звідти
Чорногорія в "червоній зоні": що вимагатимуть від українців після повернення звідти

Чорногорія в "червоній зоні": що вимагатимуть від українців після повернення звідти

Чорногорія 3 липня потрапила в "червону зону" за показниками захворюваності на COVID-19. Українським громадянам після повернення звідти доведеться пройти 14-денну обсервацію, або ж здати ПЛР-тест на коронавірус.

В Чорногорії станом на 3 липня на 100 тисяч населення 46 активних хворих коронавірусом. Про це повідомляє Держагентство розвитку туризму України.

Що відомо про обсервацію після повернення з Чорногорії

  • Заступник глави МЗС України Василь Боднар зазначив, що перший після карантину чартерний рейс в Чорногорію з України відправиться в суботу, 4 липня.
  • Усі громадяни, які приїжджають на територію України з Чорногорії зобов'язані будуть пройти обов'язкову 14-денну обсервацію або самоізоляцію за допомогою програми "Дій вдома".
  • При цьому від обсервації звільняються ті громадяни, які після прибуття в Україну пройшли ПЛР-тест на коронавірус і отримали негативний результат.

Яка сиутація з коронавірусом у Чорногорії

  • Влада Чорногорії повернула жорсткий карантин у двох муніципалітетах на півночі країни – Гусіньє та Беране.
  • Заборона стосується роботи закладів громадського харчування, а також рух громадського та пасажирського транспорту з і до муніципалітету, за винятком надзвичайних ситуацій та регулярних робіт.
  • Забороняються зібрання у закритих та відкритих громадських місцях, релігійні обряди за присутності громадян, а також перевезення більш ніж двох дорослих на легковому автотранспортному засобі в Гусіньє та Беране.
  • З 30 червня Чорногорія змінила правила пропуску на свою територію туристів з України. Потрапити в країну можна не лише з негативним ПЛР-тестом, але й з тестом на антитіла до коронавірусу.

 

Теги по теме
Коронавирус Новости Украины Здоровье Новости политики Эмал Наби
Источник материала
Поделиться сюжетом