Зеленський призначив Пристайка послом України у Великобританії
Зеленський призначив Пристайка послом України у Великобританії

Зеленський призначив Пристайка послом України у Великобританії

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду посла України у Великобританії колишнього главу МЗС Вадима Пристайка. Чутки про те, що Пристайко стане українським послом у Лондоні ширилися давно: з того часу, коли він покинув пост віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Указ про звільнення попередниці Пристайка – пані посла Наталі Галібаренко, так само як і указ про його призначення оприлюднений на сайті глави держави.

Призначити Пристайка Вадима Володимировича Надзвичайним і Повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії,
– мовиться у документі за підписом Зеленського.

Чутки про призначення Пристайка послом

  • Перед тим, як Рада проголосувала за звільнення Пристайка з посади віцепрем’єра, у "Слузі народу" заявляли: він іде з Кабміну добровільно.
  • Так, Давил Арахамія на початку червня наголошував, що дипломат виявив бажання бути послом у Великобританії.

Пристайко – колишній глава МЗС і віцепрем’єр

  • В уряді Олексія Гончарука Пристайко був міністром закордонних справ. Саме за час його перебування на посаді відбулася довгоочікувана зустріч "нормандської четвірки". Він також вів важливі перемовини з іранською стороною після збиття українського МАУ в небі над Тегераном.
  • Коли майже весь Кабмін Гончарука, включно із самим прем’єром пішов у відставку, Вадим Пристайко залишився. Втім, своє місце він віддав Дмитру Кулебі, а сам став віцепрем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
  • Під час перебування на цій посаді він займався питаннями виїзду українських заробітчан за кордон в умовах пандемії. На початку червня він покинув Кабмін, його місце зайняла Ольга Стефанішина.
Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Украины Великобритания Новости политики МИД Украины Офис Президента Ирина Выхрущ Вадим Пристайко
Источник материала
Поделиться сюжетом