Родина Гандзюк вимагає від Мангера 23 мільйони гривень моральної компенсації
Родина Гандзюк вимагає від Мангера 23 мільйони гривень моральної компенсації

Родина Гандзюк вимагає від Мангера 23 мільйони гривень моральної компенсації

Родина загиблої активістки Катерини Гандзюк вимагає від глави Херсонської облради Владислава Мангера та експомічника депутата Олексія Левіна моральну компенсацію у розмірі 23 мільйона гривень.

Відповідну заяву зробила представниця потерпілих Ольга Веретільник під час засідання суду, повідомляє УНН.

Веретільник пояснила, що батько, мати та чоловік Катерини Гандзюк подала цивільний позов до обвинувачених у вбивстві активістки з вимогою виплатити 23 мільйони гривень морального збитку.

Вони обґрунтували свій позов тим, що були змушені залишити свою роботу, адже перебували в лікарні поруч з Катериною Гандзюк. 

Що відомо про вбивство Катерини Гандзюк?

31 липня 2018 року херсонську активістку облили сірчаною кислотою. Сталося це поруч з її будинком. Гандзюк зазнала хімічних опіків понад 30% тіла. 4 листопада після трьох місяців лікування її життя обірвалося.

Чи покарали винних у вбивстві активістки

  • 6 червня 2019 року засудили п'ятьох виконавців злочину. Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин, колишній помічник депутата Херсонської облради Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський – колишній помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука.
  • Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк є причетними колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і ексзаступник голови ОДА Євген Рищук.
  • У січні 2020 року було затримано Павловського та Левіна, обох суди відправили під варту.
  • 16 березня Левіна екстрадували до України з Болгарії. Суд у Києві взяв його під варту.
  • 25 березня суд продовжив до липня терміни досудового слідства у провадженні щодо Левіна та підозрюваного замовника Владислава Мангера.
  • 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про встановлення кінцевого замовника вбивства – Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував завдання тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.
  • 28 липня обвинувальний акт щодо Мангера та Левіна направили до суду. Їх арешт триватиме до 18 жовтня 2020 року включно.
Теги по теме
Новости Украины Деньги Убийство Алена Захарова
Источник материала
loader
loader