Шедеври Ярмоленка та Зінченка принесли Україні перемогу у дебютному матчі в еліті Ліги націй
Шедеври Ярмоленка та Зінченка принесли Україні перемогу у дебютному матчі в еліті Ліги націй

Шедеври Ярмоленка та Зінченка принесли Україні перемогу у дебютному матчі в еліті Ліги націй

Збірна України перемогла Швейцарію у матчі 1-го туру групового етапу Ліги націй-2020/21. Поєдинок відбувся без глядачів на "Арені Львів" та закінчився з рахунком 2:1.

Перший небезпечний момент у зустрічі створила українська команда - Руслан Малиновський на 10-й хвилині гарматним пострілом струсонув стійку воріт "хрестоносців".

Невдовзі підопічні Андрія Шевченка вийшли вперед. На 14-й хвилині дебютант головної команди країни Олександр Тимчик прорвався правим флангом і пробив у ближній кут, Ян Зоммер відбив перед собою, після чого Тимчик віддав на порожні ворота Андрію Ярмоленку, а вінгер англійського "Вест Хема" красиво забив п'ятою.

Для Ярмоленка гол став 38-м у футболці збірної України. Тільки Андрій Шевченко забив більше за національну команду (48).

Andriy Yarmolenko has scored his 38th goal for Ukraine, only Andriy Shevchenko has netted more for the national team (48).

Closing in on the all-time record. pic.twitter.com/HwsBSoqSRJ

— Squawka Football (@Squawka) September 3, 2020

До кінця першого тайму швейцарці зуміли зрівняти рахунок - на 41-й хвилині Харіс Сеферович отримав вільний простір у метрах 30 від штрафного майданчика українців, змістився в центр і увігнав м'яч у нижній кут воріт Андрія Пятова.

Після перерви команди продовжили грати на зустрічних курсах. На 55-й хвилині Рубен Варгас міг виводити "хрестоносців" вперед, але після навісу головою пробив у стійку.

Україна відповіла на 68-й хвилині і одразу результативно. Олександр Зінченко отримав передачу від Богдана Михайличенка та з місця технічно поклав м'яч у дальній кут. У підсумку цей м'яч став вирішальним і приніс команді Андрія Шевченка перемогу у стартовому матчі нового розіграшу Ліги націй.

  • У паралельному матчі нашої групи Німеччина та Іспанія зіграли внічию (1:1). Таким чином, збірна України очолила квартет з трьома балами в активі.
     
  • Наступний матч Ліги націй "синьо-жовті" проведуть у неділю, 6 вересня. Команда Андрія Шевченка у Мадриді протистоятиме іспанцям.
Источник материала
loader
loader