В ОП створять робочу групу для напрацювання вимог щодо проведення концертів в умовах пандемії
В ОП створять робочу групу для напрацювання вимог щодо проведення концертів в умовах пандемії

В ОП створять робочу групу для напрацювання вимог щодо проведення концертів в умовах пандемії

На зустрічі обговорювалася проблема нестачі в Україні великих концертних майданчиків  / фото УНІАН

В Офісі президента домовилися з представниками креативних індустрій створити робочу групу для напрацювання єдиних вимог щодо проведення концертів для кожної карантинної зони в умовах пандемії COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, відбулася нарада за участі керівника Офісу президента Андрія Єрмака з представниками креативних індустрій, провідних продюсерських центрів та агенцій, організаторів концертних заходів і найбільших квиткових операторів України.

Зокрема, представники культури та креативних індустрій наголосили на необхідності встановлення чітких і прозорих вимог щодо проведення масових заходів у тій чи іншій карантинній зоні. Вони висловилися за те, щоб правила були рівними для всіх учасників ринку і концертних майданчиків, а порушники вимог несли відповідальність.

У цьому контексті представники влади повідомили, що через грубе порушення карантинних вимог уже розпочато декілька кримінальних проваджень і на порушників чекає покарання.

Також на зустрічі обговорювалася проблема нестачі в Україні великих концертних майданчиків - навіть у великих містах, включно з Києвом.

Крім того, порушувалося питання щодо врегулювання рівня оподаткування представників індустрії, адже галузь зазнала значних збитків через пандемію COVID-19 та запроваджені у зв’язку з цим обмежувальні заходи.

Таким чином, учасники зустрічі домовилися, що буде створена робоча група з представників галузі, Офісу президента, МОЗ та Мінкультури за участю народних депутатів, що входять до профільного комітету, для напрацювання відповідних уніфікованих вимог до проведення масових заходів для кожної карантинної зони.

Своєю чергою, Єрмак наголосив, що влада розуміє важливість підтримки культури в цей складний період. «Нам дуже важливо все, що ви робите, і ми відкриті для діалогу. Зараз увесь світ вчиться жити в нових умовах, але історія неодноразово доводила, що найбільші прориви відбуваються саме в кризові періоди. Тому давайте спільними зусиллями шукати нестандартні рішення»,- зазначив він.

Єрмак нагадав, що Україна нині активно вибудовує нове стратегічне партнерство з іншими країнами, а культура є одним з інструментів зближення та зміцнення двосторонніх відносин. Зокрема, культурна дипломатія відкриває нові можливості для представників української креативної індустрії.

У нараді також взяли участь міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, заступник керівника Офісу президента Юрій Костюк, заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко та перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • "За межею здорового глузду": Степанов розкритикував святкування Дня Одеси і попередив про наслідки
  • Без дистанції та масок: в Одесі в розпал епідемії десятки тисяч людей зібралися на святковому концерті (фоторепортаж)
  • Ольга Полякова з іншими музикантами вийшла на "карантинний" протест під Кабмін (фото, відео)
  • "Бенкет під час чуми": Степанов обурений масштабним святкуванням дня міста у Дніпрі (фото, відео)
  • Через порушення карантину під час святкування Дня міста в Одесі відкрито кримінальну справу

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Віталій Саєнко

Источник материала
Поделиться сюжетом