Скандал з підозрюваним у хабарництві депутатом Юрченком – реакція Офісу Президента
Скандал з підозрюваним у хабарництві депутатом Юрченком – реакція Офісу Президента

Скандал з підозрюваним у хабарництві депутатом Юрченком – реакція Офісу Президента

Нарожний депутат від "Слуги народу" може бути причетним до хабарництва. На час розслідування справи, яке проводить НАБУ, нардеп погодився вийти з фракції.

Інформацію заяву Олександра Юрченка щодо виходу з фракції "Слуги народу" з посиланням на голову парламентської фракції Давида Арахамію опублікували на сайті Офісу Президента.

Водночас сам Арахамія під час спілкування з журналістами заявив, що самої заяви про вихід Юрченка з фракції немає. Він лише в телефонній розмові пообіцяв це зробити.

"У мене немає в руках заяви пана Юрченка – це важливо. Але у мене є телефонне підтвердження, що він таку заяву написав і, коли буде можливість, він його передасть. Якщо він сьогодні (у вівторок, 15 вересня) його передасть, то я сьогодні її реєструю в нашому внутрішньому документообігу, і завтра спікер Ради Дмитро Разумков зможе оголосити, що він вийшов з фракції", – наводить слова Арахамії "Інтерфакс-Україна".

Як на справу щодо Юрченка відреагували в Офісі Президента

В офіційному повідомленні Офісу Президента Юрченка називають народним депутатом, "щодо якого у ЗМІ поширюють повідомлення про причетність до корупційних правопорушень". Однак підтримують його ідею виходу з фракції.

"Вважаємо таке рішення доречним і сподіваємося, що пан Юрченко повною мірою співпрацюватиме з представниками Національного антикорупційного бюро України та Офісу Генерального прокурора, щоб встановити всі об’єктивні обставини", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про справу Юрченка

  • Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Юрченко може бути причетний до корупції. НАБУ викрило на хабарі його помічника, який отримав 13 тисяч доларів. Ці гроші мали б піти на прийняття законопроєкту про тверді побутові відходи.
  • Загалом сума хабаря мала б скласти 200 тисяч доларів.
  • Першим цю інформацію оприлюднив народний депутат Гео Лерос. Згодом цю інформацію підтвердив і колишній журналіст Сергій Лещенко.
  • Попри наявні докази в НАБУ, помічника Брченка не було затримано. Не затримали поки і самого народного депутата. Адже підписати підозру може лише генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. Вона поки цього не зробила.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Офис Президента Коррупция НАБУ Игорь Саджениця
Источник материала
loader
loader