6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Порошенка поставили на місце, план не вдався: "Це розгромна поразка"
Порошенка поставили на місце, план не вдався: "Це розгромна поразка"

Порошенка поставили на місце, план не вдався: "Це розгромна поразка"

У неділю, 22 листопада, відбувся другий тур виборів мера в Україні

За даними оцифрування 98% протоколів у Львові лідирує чинний мер Андрій Садовий. Спершу про це повідомили дві соціологічні компанії, які проводили екзитполи, а на ранок понеділка, 23 листопада, вже підраховані майже всі голоси виборців у Львові. Тож прес-служба ГО "Електронна демократія" вже назвала переможця виборів у Львові - Андрія Садового.

Відомо, що головним конкурентом Садового у Львові був Олег Синютка, перемоги якого так хотів колишній президент України Петро Порошенко.

Андрій Садовий вже відреагував на попередні дані голосування й подякував усім виборцям, які прийшли й віддали свій голос за обраного ними кандидата. Також Садовий заявив, що протягом дня вже були деякі спроби фальсифікацій, але він впевнений, що все мине гладко, й голоси підрахують чесно.

Приєднуйтесь до нас в Telegram

Садового з перемогою вже почали вітати відомі діячі. Наприклад, поспішив привітати мера колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі.

"По-перше, це особиста перемога Андрія Садового як великого патріота Львова та одного з кращих мерів в історії України. А по-друге, ця поразка не Синютки, а Петра Порошенка, що дуже добре говорить про львів'ян, про їхній патріотизм і почуття справедливості. Тому вітаю і Львів, і Україну!", - написав політик у своєму Фейсбук.

Також щодо перемоги Садового у Львові висловився Сергій Лещенко - український журналіст і політик. У своєму телеграм-каналі Лещенко написав, що перемога Садового - це розгромна поразка Порошенка, який все поставив на свого кандидата Синютку.

"Порошенко особисто неодноразово приїжджав агітувати за Синютку, також за нього вели кампанію його соратники Юрій Луценко і Олексій Гончаренко. І, до речі, незрозуміло, спрацювало це в плюс чив мінус", - написав Лещенко.

Політик пояснив план Порошенка: експрезидент мріяв закріпитися у Львові - єдиному обласному центрі, де він переміг на виборах в 2019 році. Загарбавши Львів, Порошенко пішов би з хрестовим походом і на Київ проти зеленої влади, вважає Лещенко.

Читайте нас у Viber!

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що другий тур виборів мерів відправив партію "Слуга народу" в нокаут. Хто, за даними екзитполів, лідирує в містах, читайте в матеріалі.

Також портал MY.UA писав, що Порошенко і Зеленський знову розв’язали війну, цього разу у соцмережі.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом