Таке відбувається вперше: Порошенко не може змиритися з поразкою, нечуваний вчинок "ЄС"
Таке відбувається вперше: Порошенко не може змиритися з поразкою, нечуваний вчинок "ЄС"

Таке відбувається вперше: Порошенко не може змиритися з поразкою, нечуваний вчинок "ЄС"

У неділю в Україні пройшов другий тур виборів мерів міст, який не порадував колишнього президента України Петра Порошенка

Кандидат у Львові, за якого Порошенко був обома руками й ногами, Олег Синютка, не зміг перемогти чинного мера Львова Андрія Садового. Петро Порошенко не може змиритися з цим, тому команда експрезидента намагалася сьогодні, 24 листопада, узурпувати владу у Львові.

Львівська міська рада провела сьогодні перше засідання. Але в ньому взяли участь не всі депутати, а представники тільки від трьох партій. Ініціювали засідання депутати фракції "Європейської Солідарності", до них приєдналися представники "Свободи" та "Варти" (загалом у засідання взяли участь 34 депутати із 64). Інші фракції назвали таке засідання недемократичним і відмовилися брати в цьому участь.

Приєднуйтесь до нас в Telegram

Засідання відбулося до офіційного обрання мера Львова. Сесія за головуванням президії може без мера призначати членів виконкому, заступників міського голови та приймати рішення.

Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, назвав сьогоднішнє засідання міської ради переворотом. Про це він написав у пості в мережі Фейсбук.

"Відбулось. Таке у цивілізованому суспільстві називають переворотом. 34 депутати прийшли сьогодні на сесію - ЄС, Свобода, Варта", - написав Москаленко.

Читайте нас у Viber!

Він детальніше розповів, як усе відбулося. Сесію скликало ТВК за заявою депутатів "ЄС" Різника та Ломаги. Депутатів міської ради привели до присяги, а міського голову ні. Таке, за словами Москаленка, відбувається вперше.

"Отож, ми маємо тепер обраного міського голову Андрія Садового. І приведених депутатів, які утворили президію, яка фактично може перебрати на себе повноваження міського голови", - резюмує Москаленко.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Кабмін сподівається отримати новий кредит від МБРР. Куди підуть кошти, читайте в матеріалі.

Також портал MY.UA писав, що вчора відбувся Міжнародний форум з питань безпеки у канадському Галіфаксі. Участь у ньому взяв п’ятий президент України Петро Порошенко. Там ексгарант зробив резонансну заяву.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом