Нардепи Дубинський, Деркач і ще п'ять українців потрапили під санкції в США
Нардепи Дубинський, Деркач і ще п'ять українців потрапили під санкції в США

Нардепи Дубинський, Деркач і ще п'ять українців потрапили під санкції в США

У Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки прийняли рішення про введення санкцій по відношенню до семи українців.

Крім того, під санкційні обмеження потрапили і чотири інформресурси, діяльність яких пов'язана з українським політиком Андрієм Деркачем, якого представники влади США називають агентом РФ.

У списку фігурують нардеп Дубинський, експрокурор ГПУ Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко та ще 4 людини пов'язані з нардепом Деркачем, якого відомство називає "російським агентом"

Детальніше про введення санкцій проти українських громадян і інформресурсів

Так, управлінням, контролюючим іноземні активи Мінфіну США (OFAC) до списку санкці було внесено сім українців і чотири інформаційних ресурси через, нібито, втручання у вибори на території Сполучених Штатів.

Про відповідне рішення 11-го січня було розміщено повідомлення на веб-сайті Міністерства.

Згідно з текстом документа, ці особи і ресурси об'єднує "пов'язана з РФ мережа впливу, що має відношення до Андрія Деркача".

У зв'язку з такою підозрою, глава американського Мінфіну Стівен Мнучін зазначив, що кампанії Росії, які носять дезінформаційний характер, спрямовані проти американців і загрожують демократичному статуту США. За його словами, в Сполучених Штатах продовжать з агресією відстоювати свої виборчі системи і процеси, а також прагнути до збереження їх цілісності.

Хто потрапив під санкції Мінфіну США

У списку значаться особи, на думку влади США, з "близького оточення Деркача". Йдеться про Костянтина Кулика, Олександра Онищенка і Андрія Теліженко, а також про Олександра Дубинського, Петре Журавлі, Дмитра Ковальчука і Антона Симоненко.

До того ж, під санкційні заходи потрапили інформпортали Only News і "Скептик", Nabu Leaks і "Ера-медіа". Ці інформресурси, як вважають у Вашингтоні, займалися поширенням неправдивих відомостей на вимогу Деркача.

Сам же Деркач в американському Мінфіні вважається агентом Кремля. У тексті заяви відомства нагадали, що український політик потрапив під персональні санкції у зв'язку зі спробою вплинути на вибори президента в США в 2020-му році (у вересні).

Читайте новини політики, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

У зв'язку з введенням таких заходів, передбачено блокування активів цих українців і підприємств. Крім цього, американці більше не мають права будь-яким чином взаємодіяти з ними за допомогою проведення операцій.

Нагадаємо, що Деркач потрапив в "немилість США" після прес-конференції в Києві 19-го травня 2020 го року, коли надав записи телефонних розмов нібито Байдена і Порошенко, в яких обговорювалася відставка генпрокурора України Віктора Шокіна, який розслідував справу компанії Burisma, до якого був причетний Хантер Байден, син американського політика, і зміна українського уряду в 2016-му році. А також в розмові йшлося про початок підготовки українських спецслужб до диверсій і терактів в Криму. Тоді в прес-службі партії Петра Порошенка назвали цей запис "фейковим".

На сайті MY.UA є й інші новини про політиків.

Так, ми писали раніше, що Пентагон не приймає Байдена, як нового президента.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом