Україна закупить вакцину в індійської компанії Serum Institute: змінили шило на мило
Україна закупить вакцину в індійської компанії Serum Institute: змінили шило на мило

Україна закупить вакцину в індійської компанії Serum Institute: змінили шило на мило

Україна домовляється про закупівлю індійської вакцини.

МОЗ України проводить переговори про закупівлю вакцин від COVID-19 з індійським виробником Serum Institute. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко.

«На умовах певної конфіденційності скажу, що паралельно ведуться переговори з індійським виробником - компанією Serum Institute, що може виробляти американську вакцину Novovaks і має можливість виробляти вакцину компанії AstraZeneca зараз», - сказав Іващенко.

Разом з тим, він не уточнив, чи йде мова про закупівлю вакцини, розробленої безпосередньо Serum Institute, або про вакцини інших розробок, вироблених індійською компанією.

Що відомо про індійську вакцину

Індія повідомила, що за необхідності мможе збільшити кількість виготовлення вакцини від коронавірусу до 500 млн доз на місяць.

Вартість індійської вакцини NVX-CoV2373 складала всього $3. Тоді як вартість китайської вакцини, яку також хочуть купити для українців більше $17.

Індійська вакцина саме дякуючи ціні викликає зацікавленість у різних країн світу – Великобританії, Бельгії, країн Африки та Близького Сходу.

Вчора Індія розпочала поставки вакцини до 6 сусідніх країн.

Компанія Serum Institute може виготовляти вакцину від AstraZeneca та власну Covaxin , яку розробила компанія Bharat Biotech.

Covaxin схвалили та дозволили використовувати, при цьому не оголосивши результати досліджень та ефективність вакцини.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Протипоказання

Виробник одразу повідомив, що можливі побічні ефекти. Лікарі заборонили використовувати вакцину тим, у кого проблеми зі згортанням крові та є алергія.

Також не бажано робити щеплення, якщо пацієнт проходить лікування та приймає інші ліки.

Важка алергічна реакція може супроводжуватися висипаннями на шкірі, розпуханням обличчя, горла, проблемами з диханням, слабкістю та запамороченнями.

Індія – друга країна у світі за кількістю хворих на коронавірус.

З 16 січня у країні стартувала масова вакцинація. За перші кілька днів вакцинували 381 тисячу громадян. З них у 580 випадках з’явилися реакції на вакцину та ускладнення.

Серед нетипових реакцій виділили надмірне потовиділення, біль у животі, втрата апетиту, висипи.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв свіжу коронавірусну статистику на 21 січня.

В кожному навчальному закладі в Україні повинен бути медичний працівник. Про таке рішення повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Читайте всі свіжі новини медицини на сайті MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом