Відсторонений Тупицький вже тиждень безуспішно намагається потрапити на роботу
Відсторонений Тупицький вже тиждень безуспішно намагається потрапити на роботу

Відсторонений Тупицький вже тиждень безуспішно намагається потрапити на роботу

Олександр Тупицький після відпустки вже тиждень намагається потрапити в свій кабінет. Відсторонений од посади голова Конституційного суду звернувся до президента. Він просить покарати працівників держохорони, які не дозволяють йому працювати в приміщенні суду.

Про те, як відреагували в Офісі президента і хто ще з топ-чиновників із перешкодами потрапляв на роботу - 22 січня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На годиннику о пів на дев’яту. В’їзд до Конституційного суду, де зазвичай охорона перевіряє службові автомобілі суддів. Заїжджає авто. На територію комплексу журналістів не пускають. Біля паркану зійшлися військовослужбовці Управління державної охорони. Хоча два дні тому на цьому ж місці було лише двоє працівників. 

Іще одне ноу-хау на вході - канат зі сталевого дроту. Через кілька хвилин під’їжджає авто Олександра Тупицького – відстороненого од посади голови конституційного суду. Водія зупиняють. Тупицький виходить із машини, після чого до нього підходить полковник УДО. 

Після обміну люб'язностями діалог не складається. 

Весь тиждень Олександр Тупицький намагався потрапити на роботу. Однак, його не пустили. Сьогодні навіть на територію суду, де на честь Дня Соборності підняли прапор України.

Відсторонений голова Конституційного суду звернувся до президента Зеленського. Просить покарати удовців, які не дозволяють йому працювати в судІ. Відповідного листа надіслав і в СБУ.

"Я звернувся до голови СБУ про незаконне перебування на території Конституційного суду спецпідрозділів "Булат" і ще невідомо яких осіб без опізнавальних знаків. Це нагадує як у Криму були "зелені чоловічки", - заявив він.

29 грудня Володимир Зеленський відсторонив Олександра Тупицького з посади. Іще тиждень і місяць той не може розглядати справи й ухвалювати рішення. Нині на розгляді Конституційного суду, зокрема, "мовний" закон, закон про судоустрій і статус суддів.

"Сам факт відсутності зараз діяльності Конституційного суду, це може бути така перевага. Але добувається вона у незаконний спосіб. Президент хоче змусити його піти у відставку у такий спосіб", - зазначає адвокат, член громадської ради доброчесності суддів Роман Маселко.

Позиція Офісу президента з грудня не змінилася. Там нагадують, що відсторонили Тупицького через кримінальне провадження. ДБР його підозрює в кривосвідченні та підкупі свідка. Мовляв, якби він і надалі виконував обов’язки голови суду, міг перешкодити розслідуванню.

"Офіс президента не здійснює управління охороною цієї інституції. Цілком логічно, що людина, яка отримала в законному порядку підозру в скоєнні злочинів проти правосуддя, не може приходити на своє робоче місце в суд. І робити вигляд, ніби нічого не відбувається", - відповів радник глави Офісу президентаМихайло Подоляк щодо недопуску на територію Конституційного суду.

Відео Як у Офісі президента відреагували на прохання Тупицького та кого ще колись не пускали на роботу

Пустіть на роботу. Олександр Тупицький після відпустки вже тиждень намагається потрапити в свій кабінет. Відсторонений від посади голова Конституційного суду звернувся до президента. Він просить покарати працівників держохорони, які не дозволяють йому працювати в приміщенні суду. Як відреагували в Офісі президента і хто ще з топ-чиновників із перешкодами потрапляв на роботу – у сюжеті.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

В історії головної судової установи країни таке трапляється вперше. Втім, схожі історії за участі чиновників високого рангу вже траплялися.

2015 рік. Сергій Старенький через суд поновився на посаді голови Пенітенціарної служби, але всі робочі перепустки залишилися заблокованими. Тоді він разом з адвокаткою перелізли через турнікет і пішли до кабінету.

А 14 років назад тодішній міністр внутрішніх справ Василь Цушко пішов на штурм Генеральної прокуратури. За це проти нього відкрили кримінальне провадження, яке згодом закрили. Олександр Тупицький, попри Указ президента, збирається і далі ходити на роботу. Боїться, що йому зарахують прогул. 

Автор:
Наталя Островська
Источник материала
Поделиться сюжетом