Вакцина виявилася безсилою проти мутованого вірусу: в Африці припинили імунізацію населення
Вакцина виявилася безсилою проти мутованого вірусу: в Африці припинили імунізацію населення

Вакцина виявилася безсилою проти мутованого вірусу: в Африці припинили імунізацію населення

В Африці вакцинація населення від коронавірусу не дала бажаних результатів.

Проводили імунізацію населення в Африці  препаратом AstraZeneca. Проте ця вакцина виявилася безсилою проти африканського мутованого вірусу.

Вакцинацію цим препаратом в Африці зупинено.

Новий штам коронавірусу в Африці

Близько місяця тому в Південно-Африканській Республіці виявили новий різновид коронавірусу, який викликав другу хвилю інфікувань. Міністр охорони здоров'я ПАР підкреслив, що попри стурбованість новим штамом коронавірусу в країні, причин для паніки немає.

Вакцинація в Україні

У той час, як в Африці вакцинація вже стартувала (щоправда, безрезультатна),  в Україні тільки чекають на поставку вакцини.

Уже цього місяці Україна почне отримувати вакцину в рамках програми Covax. Про це заявив посол Євросоюзу в Україні. Він повідомив, що Україна разом з іншими сусідніми країнами є пріоритетом для Євросоюзу.

Європейський союз активно підтримує Україну в боротьбі з коронавірусом. Так, було виділено 190 мільйонів євро та понад мільярд макрофінансової підтримки на це.

Стрічка новин України та світу, новини медицини в нашому Viber!

У лютому в Україну, за даними санітарного лікаря Віктора Ляшка, має надійти понад 100 тисяч доз вакцини Pfizer. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов анонсував контракт, який забезпечить Україну вакциною на весь 2021 рік. Степанов не квапився розголошувати, який саме препарат це буде. Проте днями він розповів, що це будуть вакцини, розроблені за участі компаній AstraZeneca (Великобританія та Оксфордський університет), а також NovaVax (США).

Вони виробляються за ліцензійними угодами на потужностях в Індії. Угода щодо отримання вакцини знаходиться на завершальному етапі. Залишилось підписати технічні умови (транспортування та терміни постачання).

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні 8 лютого спостерігається зменшення кількості інфікованих коронавірусом.

Також портал MY.UA писав, що Ізраїль став першою країною, де найбільша кількість громадян вакцинована проти Covid-19.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом