НП з військовим літаком АН-12: термінове повідомлення з Курил
НП з військовим літаком АН-12: термінове повідомлення з Курил

НП з військовим літаком АН-12: термінове повідомлення з Курил

Військовий літак АН-12 здійснив дуже жорстку посадку на Курильських островах.

Подія сталася на аеродромі на острові Ітуруп, що в Сахалінській області (Російська Федерація). Літак АН-12, який здійснював там посадку, приземлився не на злітно-посадковій смузі. Він жорстко сів ліворуч від неї. У результаті жорсткого приземлення у літака вирвало ліву стійку шасі.

Причини неправильної посадки

За попередніми даними, літак не зміг здійснити посадку на смугу, призначену для цього, через погодні умови. Так, сильний буревій і поривчастий вітер не дали змоги пілоту вдало здійснити посадку. Відомо, що літак летів із Хабаровська.

Постраждалі

За попередніми даними, постраждалих немає.

Стрічка новин України та світу, новини надзвичайних ситуацій в нашому Viber!

Деталі інциденту

На кадрах, опублікованих телеграм-каналом «112», добре видно, в яких умовах пілотам довелося саджати літак. На аеродромі була не просто завірюха, а справжній буревій. Через такі погодні умови, зокрема через поривчастий боковий вітер, пілот АН-12 промазав повз злітно-посадкову смугу. Зачепився за бруствер під час посадки й приземлив літак трохи лівіше, ніж треба було.

Літак отримав пошкодження лівої стійки шасі. Її буквально вирвало. На злітно-посадкову смугу терміново викликали бригаду пожежників і медиків. На щастя, за попередніми даними, в надзвичайній пригоді ніхто не постраждав.

Також на кадрах відео з мережі пілот АН-12 обіймається з кимось з іноземної служби після інциденту. Для нього, можливо, це день другого народження.

Слідчі наразі встановлюють причини НП. За однією з найбільш очевидних версій, всьому виною непогода.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що шкільний автобус застряг у заметах на Волині.

Також портал MY.UA писав, що у Києві через потужний снігопад транспортний колапс. Комунальники працюють у режимі нон-стоп.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом