Вчені остаточно розвінчали міф про нешкідливість невеликих доз алкоголю
Вчені остаточно розвінчали міф про нешкідливість невеликих доз алкоголю

Вчені остаточно розвінчали міф про нешкідливість невеликих доз алкоголю

В ході численних досліджень вченими був зроблений висновок, що рекомендованою нормою споживання алкоголю, пов'язаною з мінімальною шкодою для здоров'я, є його доза, що відповідає 100 грамам етилового спирту протягом тижня.

Якщо ж цю дозу перевищити, то, за словами вчених, це загрожує скороченням життя людини.

Детальніше про результати наукового дослідження

Згідно з результатами досліджень, опублікованих виданням The Lancet, автори прийшли до висновку, що рекомендованою дозою зі зниженими ризиками для здоров'я є порція не вище 100 грамів спирту. В ході роботи були задіяні понад 120 учасників та здійснено аналіз даних численних досліджень у цьому напрямку. В результаті фахівцями було розглянуто зв'язок між вживанням алкоголю та здоров'ям майже 600 тисяч людей - жителів 19 сучасних країн.

При розгляді цих досліджень, авторами були отримані дані про людей, що відносяться до відповідної групи, зокрема, про їх вікові категорії, приналежність до тієї або іншої статі, кількість щоденного споживання алкоголю, наявність звички куріння, захворювання, а ще - про смерть з якоїсь причини (включаючи захворювання серцево-судинного характеру). У результаті стало відомо, що ніхто до участі в дослідженні не мав проблем з серцево-судинною системою.

Далі всі учасники були розділені по групам, в залежності від кількості спирту, що вони вживають за тиждень: менше 100 г, в межах 100 - 200 г, від 200 до 350 г, а також понад 350 г. Проаналізувавши дані, вчені прийшли до висновку, що навіть помірне вживання алкоголю підвищує ризики виникнення серйозних відхилень і хвороб, таких як: інсульт, гіпертонія, серцева недостатність.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

При цьому, здавна існувала асоціація помірного вживання алкоголю зі зниженням ризику несмертельних інфарктів міокарда, але, на думку вчених, цей факт не виправдовує ризиків розвитку інших небезпечних хвороб.

У результаті, як стверджують вчені, споживанням алкоголю, пов'язаним з невеликими ризиками шкоди здоров'ю, можна вважати дозу, що не перевищує 100 грамів етилу за тиждень.

Яку дозу алкоголю вважали безпечною раніше

Раніше, в 2020-му році, МОЗ Росії були оприлюднені дещо інші безпечні норми споживання алкоголю: чоловікам – 210 г спирту/тиждень (менше, ніж 5 л пива, міцність якого - 4,5%), невагітним жінкам – 140 г спирту/тиждень (майже 3 л пива).

При цьому в Сполучених Штатах рекомендованою дозою алкоголю вважаються 196 г спирту/тиждень - для чоловіків.

Раніше MY.UA розповідав про дієти, які приносять шкоду організму.

Також ми ділилися інформацією про міфи про такий відомий натуральний продукт, як мед.

Читайте нас у Twitter!

Слідкуйте за нами у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом