Міністр Степанов показово зробив щеплення від коронавірусу в прямому ефірі
Міністр Степанов показово зробив щеплення від коронавірусу в прямому ефірі

Міністр Степанов показово зробив щеплення від коронавірусу в прямому ефірі

Глава МОЗ Максим Степанов публічно прищепився від коронавирусу, щоб підняти рівень довіри до вакцин серед українців.

За словами міністра, такий крок потрібен для мінімізації фейків і маніпуляцій щодо безпеки та ефективності вакцинації.

Також готовність до публічної вакцинації озвучував і Президент Володимир Зеленський, який планує зробити щеплення разом з військовослужбовцями на другому етапі програми.

Подробиці події

Максим Степанов вакцинувався препаратом «Covishield» від розробника AstraZeneca.

Сталося це в Олександрівській клінічній лікарні міста Києва. Під час введення вакцини були присутні багато журналістів, операторів, які фіксували кожну секунду. В медичного працівника, котра вводила вакцину в передпліччя міністра, помітно тремтіли руки через надмірну увагу преси.

Одразу ж після вакцинації міністр розповів про свій стан та враження. Він зазначив, що противники вакцинації використовують «будь-які нісенітниці» стосовно якості вакцини, яка прибула в Україну.

Саме тому міністр охорони здоров’я вирішив зробити публічне щеплення. Таким чином він продемонстрував, що всі страхи невиправдані і боятися щеплення не варто.

Також сьогодні були внесені зміни до логістичної карти вакцинації, що і дало змогу прищепити міністра, не порушуючи встановлених законом норм.

Степанов зазначив, що вакцинація в Україні вже триває кілька днів і вже про вакциновано понад 3 тисячі людей. Вакцинація відбувається каскадним способом, згідно з планом МОЗ.

Також міністр підтвердив намір Володимира Зеленського стати другою важливою людиною, що зробить публічне щеплення.

Максим Степанов висловив сподівання, що такі дії політиків посприяють тому, щоб в майбутньому жодних питань щодо якості вакцини не виникало.

Міністр і Президент не зробили щеплення в перший день на старті вакцинації, бо вважають, що головне завдання – захистити медиків від загрози. Законодавчо вони не мали на це права.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Побічні ефекти

Вакцинація в Україні стартувала минулої середи, 24 лютого. У Міністерстві охорони здоров’я нагадали про можливість виникнення побічних ефектів після щеплення.

Назвали можливим почервоніння шкіри та підвищення температури тіла, що трапляється і після ін’єкції проти грипу.

На такі симптоми поскаржилося кілька лікарів: один з Чернігівської області, шестеро з Черкаської області.

Саме з виникненням випадків появи побічних ефектів ЗМІ пов’язали і показову вакцинацію міністра. Якщо Президент Зеленський і раніше говорив про готовність прищепитися в прямому ефірі, то Степанов таких обіцянок не давав.

Нагадуємо, що 1 березня стартував запис до списку очікування на вакцину від COVID-19.

Всі бажаючі можуть стати в чергу через спеціально запущений портал, додаток «Дія» чи через національний контакт-центр МОЗ.

Розпочався запис до списку очікування на вакцинацію проти COVID-19 📍Від сьогодні, 1 березня 2021 року, в Україні є...

Опубликовано Міністерство охорони здоров'я України Понедельник, 1 марта 2021 г.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що за перші дні вакцинації 7 українців повідомили про негативні наслідки щеплення від коронавірусу.

Україна може отримати додаткові 10 млн доз вакцини проти коронавірусу від Ізраїлю. Дізнавайтеся більше новин медицини на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом