Дієтологи б'ють на сполох: названі три популярні каші, які просто вбивають людський організм
Дієтологи б'ють на сполох: названі три популярні каші, які просто вбивають людський організм

Дієтологи б'ють на сполох: названі три популярні каші, які просто вбивають людський організм

Мабуть, кожен з нас з дитинства має тверде переконання про користь вживання каш, особливо в якості сніданку.

Тим не менш, у досвідчених дієтологів - інша думка, так як вони довели, що не всі види каш настільки корисні, як ми звикли вважати.

Каші, які можуть бути шкідливі для здоров'я

  1. Манна каша

Багато хто пам'ятає, що в дитинстві не любив манку, в першу чергу, через противні грудочки. Так от: на думку дієтологів, саме манна каша є найбільш шкідливою з усіх видів. Це пов'язано з вмістом в манних крупах меншої кількості вітамінів, корисних для організму мікроелементів і білка. При цьому рівень глютену, здатного викликати алергію і стати перешкодою для нормального засвоєння вітаміну D, заліза, — зашкалює. До того ж у манці міститься фітинова кислота, яка блокує засвоєння кальцію і, що ще гірше, - може викликати його дефіцит.

Зазначимо, що у різних сортів манки розрізняються ступені засвоювання організмом. Приміром, крупу, яку маркують буквою "М", що означає її виробництво з м'якого сорту пшениці, можна вважати самою шкідливою. Манку ж марки "Т", навпаки, вважають самою нешкідливою з усіх її видів завдяки тому, що вона виготовлена з пшениці твердого сорту. У свою чергу, крупа "МТ" зроблена шляхом перемішування цих двох сортів.

2. Рисова каша

Другою за шкідливість з усіх каш дієтологи вважають рисову. Мова йде про шліфований білий рис, тоді як всі інші його види - цілком корисні.

Слідкуйте за стрічкою новин в Telegram!

Причина в тому, що в шліфованому рисі залишається мінімальна кількість вітамінів, тоді як калорій і крохмалю в цьому продукті - хоч відбавляй. Також цей рис відомий як сповільнювач процесів в кишечнику. Саме з цієї причини експерти не рекомендують його вживати тим, хто страждає від частих запорів або ожиріння.

3. Вівсяна каша

Як не дивно, але саме ця каша, яка часто асоціюється зі здоровим харчуванням, є однією з найменш корисних.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber!

Справа в тому, що, на думку дієтологів, сніданок повинен наситити людину на півдня, з чим вівсянка не справляється, так як містить мало білка. При цьому вівсяна каша дуже калорійна (400 кКал на 100 г). До того ж, в ній міститься фітиновая кислота, як і в манці, яка здатна вимивати з кісток кальцій.

Дотримуйтесь порад дієтологів і будьте здорові!

Нагадаємо, раніше MY.UA також повідомляв про те, що вченими був равіяний міф про нешкідливість невеликих доз алкоголю.

Також ми розповідали про дієти, які приносять шкоду організму.

Читайте наші свіжі новини у Twitter!

Слідкуйте за нами у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом