Максим Степанов похвалився кількістю бажаючих вакцинуватися українців
Максим Степанов похвалився кількістю бажаючих вакцинуватися українців

Максим Степанов похвалився кількістю бажаючих вакцинуватися українців

На вакцинацію від COVID-19 записалися уже понад 127 тисяч українців. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час «Години запитань до уряду».

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що вакцинація від COVID-19 в Україні набирає обертів.  

"Запис у чергу вакцинації онлайн без черги за дві хвилини за ранковою кавою або чаєм в руках - без проблем. Станом на сьогодні на вакцинацію записалися 127 тисяч 628 людей", - заявив глава МОЗ з трибуни Верховної Ради.

Йшлося зокрема про додаток «Дія». Також, як відомо, записатися можна зателефонувавши на номер кол-центру МОЗ.

Міністр також наголосив, що вакцини від коронавірусу буде достатньо для всіх українців. До кінця цього року встигнуть зробити щеплення абсолютно всі, хто бажає.

Також Степанов запевнив, що до початку наступного навчального року провакцинують всіх вчителів.

Критика противників вакцинації

Максим Степанов не оминув згадати тих, хто виступає проти вакцинації від коронавірусу. Всіх, хто поширює «неправдиві, фейкові дані про погану якість препарату», який привезли до України він назвав «ковід-колаборантами».

Поширення серед населення інформації про ризики під час використання вакцини, які не мають науково доведеного підґрунтя, Степанов вважає недопустимим.

Вакцинуватися мають всі, оскільки це єдиний шлях для того, щоб подолати пандемію. Про це заявляють і в МОЗ, і в ВООЗ.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Нові партії вакцини

За повідомленням очільника МОЗ Степанова вже незабаром до України мають надійти нові 1,5 млн доз вакцини.

«Ми очікуємо до кінця березня відповідні поставки вакцин. Все по графіку. Тільки «CoviShield» від AstraZeneca має заїхати 1,5 млн згідно з укладеними контрактами» - розповів Степанов у коментарі журналістам.

Також Максим Степанов нагадав, що під час свого візиту до Індії він уклав контракт зі ще одним виробником . Крім «CoviShield» до України має прибути ще вакцина від американських розробників під назвою «Novavaх».

Відомо, що препарат пройшов всі фази клінічних досліджень та має ефективність 89%.

Розробники заявили, що вакцина ефективна і проти мутованих штампів вірусу, зокрема британського та південноафриканського.

Максим Степанов вже зробив щеплення від коронавірусу цього тижня. Він зазначив, що жодних побічних ефектів у нього немає, однак місце уколу боліло протягом пів години.

Вакциновано вже 12 тисяч українців. За даними МОЗ у 1,2% людей спостерігається наявність алергічних чи інших побічних реакцій. Вони виражені дуже слабко, тож про наявність певних тенденцій говорити не можна.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Максим Степанов та Олексій Гончаренко посварилися в ефірі шоу "Свобода Слова" через вакцинацію в Україні.

В Україні збільшується кількість хворих на коронавірус. Свіжу статистику станом на 5 березня можна знайти на порталі MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом