З 8 березня до «червоної» епідемічної зони потрапляє ще одна область
З 8 березня до «червоної» епідемічної зони потрапляє ще одна область

З 8 березня до «червоної» епідемічної зони потрапляє ще одна область

Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов повідомив, що 6 березня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За результатами перевірки Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 8 березня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Закарпатської області та застосувати на території Закарпатської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Ситуація на Закарпатті

Головний епідеміолог Закарпатської області, позаштатний експерт Департаменту  охорони здоров’я Закарпаття Вікторія Тимчик повідомила, що в області налічують 17 повноцінних стаціонарів, де надають допомогу хворим на ковід. Експерт зазначила, що всі лікарні об лаштовані та забезпечені киснем.

Зараз область наближається до 42 тисяч хворих та людський ресурс вичерпується. За словами Вікторії Тимчик, медичний персонал виснажений, лікарі працюють без вихідних.

Невтішну тенденцію епідеміолог спостерігає і щодо заповнюваності ліжок.

Експерт пов’язує сплеск захворюваності з тим, що люди втомилися жити в умовах карантину, який триває вже рік, та стали менше дотримуватися обмежень. Раніше, за словами жінки, у вихідні в Ужгороді було досить малолюдно на вулицях та в кав’ярнях. Тепер же люди менше бояться хвороби і дарма.

Запрацювали в очному режимі навчальні заклади, що також за інформацією лікаря, додало хворих, особливо серед педагогічних працівників та персоналу.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

Інспекція в Закарпаття

Максим Степанов зазначав, що занепокоєння МОЗу викликає ситуація у Вінницькій, Миколаївській та Львівській областях.

Найбільше завантажені лікарні у Закарпатській області – там зайнято 65% ліжко-місць з підключенням до кисню.

Максим Степанов відправив свого заступника проінспектувати Закарпаття. За динамікою поширення хвороби Закарпатська область була найближчою, щоб увійти до «червоного» рівня небезпеки.

З 3 березня «червоний» рівень небезпеки запровадили в Житомирській області. Раніше він уже діяв у Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

До показників «червоної» зони наближаються Вінницька, Тернопільська, Донецька, Луганська та Запорізька області.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко наголосив, що вакцинація в областях «червоного» рівня епідемічної небезпеки триває у запланованому режимі. Зупиняти процес імунізації населення, за словами Ляшка, не можна. МОЗ доклало всіх зусиль аби створити безпечні умови організації процесу вакцинації.

Вакцинація в областях «червоного» рівня епідемічної небезпеки триває у запланованому режимі. Неодноразового говорив та...

Опубликовано Виктором Ляшко Четверг, 4 марта 2021 г.

Нагадуємо, Віктор Ляшко також зробив щеплення проти коронавірусу 3 березня. В прямому ефірі вже прищепилися міністр охорони здоров’я Максим Степанов, Президент України Володимир Зеленський, деякі українські знаменитості.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що карантин посили в Житомирській області.

Українські зірки вакцинувалися проти коронавірусу в прямому ефірі шоу "Право на владу". Більше свіжих новин дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом