17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Порошенко та "Слуги" влаштували штовханину в Раді. Відео
Порошенко та "Слуги" влаштували штовханину в Раді. Відео

Порошенко та "Слуги" влаштували штовханину в Раді. Відео

У Верховній Раді України 30 березня під час засідання сталася "штовханина". 

Близько сьомої години вечора у Верховній Раді відбувався розгляд проєкту постанови 5295 Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента. Йдеться про акцію протесту на захист Сергія Стерненка, під час якої мітингувальники розмалювали будівлю Офісу, намагалися підпалити табличку установи та вибити вікна.

Постанова викликала пожвавлення в Раді. З трибуни виступала глава фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, а до неї хотів пройти колишній президент України Петро Порошенко.

«Штовханина» з Порошенком

Коли лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко намагався пройти до трибуни, його обступили інші депутати, здебільшого із фракції «Слуга народу». Виглядало це не дуже цивілізовано.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков намагався усіляко словесно припинити конфлікт депутатів: «Давайте стосунки за межами Верховної Ради з’ясовувати за допомогою двобоїв».

Поки народні обранці продовжували з’ясовувати якісь свої питання, час виступу Ірини Геращенко було зупинено. Всі спостерігали за подіями.

Стрічка новин України та світу, політичні новини в нашому Viber

Верховна Рада прийняла постанову про ескалацію російсько-українського конфлікту

30 березня в Раді одноголосно підтримали постанову про Заяву ескалації.

Постанова передбачає звернення України до світової спільноти з тим, щоб нашу державу підтримали на міжнародному рівні у конфлікті з Росією. Спікер Разумков передасть відповідний документ, за який проголосували, до парламентів інших країн. Україна очікує, що проти Росії будуть посилені санкції до повернення суверенітету всіх наших територій.

Всі новини України та світу, новини Верховної Ради в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що на засіданні ВР 30 березня відзначилася і депутатка Вікторія Сюмар. Обізвала й Путіна, й Зеленського. 

Також портал MY.UA писав, що першою у світі Рада прирівняла цифровий паспорт до паперового.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом