Нормандський формат може змінитися за рахунок участі США – Резніков
Нормандський формат може змінитися за рахунок участі США – Резніков

Нормандський формат може змінитися за рахунок участі США – Резніков

США є членом ОБСЄ, а отже може увійти в перемови з урегулювання ситуації на українському Сході. Так, нормандський формат може змінитися за рахунок участі США. Про це в етері програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив віцепрем'єр Олексій Резніков, передає "5 канал".

"Участь США (в переговорах по Донбасу – ред.) є абсолютно можливим і прийнятним на різних рівнях. Починаючи з того, що США є членом ОБСЄ, в тому числі, донором ОБСЄ, оскільки, як і інші країни ОБСЄ, сплачують туди свої внески. Тому, на сьогоднішній день, США, як учасник Будапештського меморандуму, а це і моральне, і юридичне їх право, можуть починати працювати як в нормандському форматі, так і на рівні послів і координаторів Тристоронньої контактної групи", – зазначив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Нагадаємо, станом на 30 березня вздовж державного кордону України розташувалися 28 батальйонних тактичних груп збройних сил Російської Федерації, повідомив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України. 1 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що так звана "гра м'язами" у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону є звичною справою Російської Федерації, якою вона намагається створювати атмосферу загрози і тиску під час переговорів.

Источник материала
loader
loader