— Сини не хочуть їсти кисломолочний сир, то вирішила зробити сирки. Рецепт взяла з інтернету, але трохи удосконалила. Додала кокосову стружку, — каже киянка 37-річна Оксана Смола.— Збиваю міксером до ­однорідності 1,4 кілограма кисломолочного сиру, 150 грамів згущеного молока, дві столові ложки кокосової стружки. Сир годиться будь-якої жирності. Якщо в ньому є крупинки, треба перетерти через сито. Сиркову масу викладаю у кондитерський мішок, так легше наповнювати форми.150 грамів темного шоколаду розтоплюю на водяній бані. Можна у мікрохвильовці короткими нагріваннями. Секунд по 10–15 погріти, перемішати і знову на стільки ж часу поставити. До маси вливаю 30 грамів соняшникової чи кукурудзяної рафінованої олії та перемішую. Можна ще додати підсмажені подрібнені горіхи. Наливаю глазур ложкою у силіконові форми й щіточкою розмазую по стінках. Ставлю в морозилку на кілька хвилин і знову промазую. Повторно охолоджую. Коли загусне, до половини викладаю сиркову масу. Чайною ложкою роблю заглиблення і начиняю горіховою пастою. Потім майже доверху заповнюю сирковою масою й покриваю шоколадною глазур'ю. Ставлю в морозилку на кілька годин, даю відтанути в холодильнику.Сирки також можна зробити спершу без шоколадної помадки. Заморозити, а тоді вмочити в глазур. Від холоду вона загусне миттєво.Десерт можна начиняти ягодами чи карамеллю. Для останньої 100 грамів цукру розтоплюю на сухій сковороді чи в каструлі з товстим дном. Вливаю 110 мілілітрів гарячих вершків. Перемішую, доки не розтануть усі кристалики. Карамель охолоджую, накладаю в кондитерський мішок і начиняю сирки. Десерт у морозилці зберігається кілька тижнів.

Источник материала
Оригинальная версия
Поделиться сюжетом