13 квітня – лекція Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України»
13 квітня – лекція Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України»

13 квітня – лекція Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України»

13 квітня о 18:00 Премія імені Георгія Ґонґадзе покаже лекцію Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України». Це друга серія відеолекторію «Журналістика незалежної України: Історія від першої особи».

Віталій Портников – публіцист, письменник, оглядач Радіо Свобода, засновник та ведучий програми «Політклуб», що виходить на каналі «Еспресо».

Під час лекції ви дізнаєтесь: 

  • як політика СРСР перетворила українську журналістику на провінційну
  • чому сам Віталій Портников не хотів бути журналістом, та все ж прийшов у професію ще школярем
  • як змінювалась оптика українських ЗМІ - їхній спосіб говорити про світ та Україну
  • єдиний спосіб для журналіста досягти успіху в професії.

Трансляція лекції відбудеться на Facebook-сторінках Премії імені Георгія Ґонґадзе, Українського ПЕН, видання «Українська правда», Києво-Могилянської Бізнес-Школи (kmbs), Львівського Медіафоруму, «Детектор медіа» та Академії Суспільного.

Нагадаємо, що відеолекторій «Журналістика незалежної України: Історія від першої особи» – проєкт, у межах якого провідні українські журналісти діляться історіями про створення ключових медій, а також про формування трендів і явищ, що визначали інформаційний порядок денний в країні і свідками яких були оповідачі.

Попередні лекції циклу: Вахтанґ Кіпіані «Доба темників в українській журналістиці» https://youtu.be/Z3MQFb94OY4

Діана Дуцик «Про вплив медіа на політику та політики – на медіа» https://youtu.be/usaxwMx21_M

Наступні лекції виходитимуть щовівторка о 18:00.

Серед спікерів та спікерок проєкту: Ольга Герасим’юк, Зураб Аласанія, Діана Дуцик, Наталія Лигачова, Севгіль Мусаєва, Андрій Куликов і Павло Казарін. Першу частину відеолекторію створено за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Організаційний партнер: «Львівський Медіафорум».

Премія імені Георгія Ґонґадзе – відзнака для журналістів, заснована Українським ПЕН у партнерстві з kmbs, powered kmbs alumni platform та виданням «Українська правда» для підтримки незалежних журналістів. Премія присуджується раз на рік 21 травня – у день народження Георгія Ґонґадзе.

Лауреатом 2019 року став Вахтанґ Кіпіані – засновник видання «Історична правда» та автор однойменної телепрограми, засновник Музею-архіву преси, автор книг. Лауреат 2020 року – публіцист, теле- і радіоведучий Павло Казарін.

Теги по теме
Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом