Зеленський звернувся до українців через Великдень: "Буде у нас ще багато свят"
Зеленський звернувся до українців через Великдень: "Буде у нас ще багато свят"

Зеленський звернувся до українців через Великдень: "Буде у нас ще багато свят"

Володимир Зеленський провів селекторну нараду, на якій обговорив третю хвилю COVID-19 в Україні та плани на травневі свята та Великдень.

Президент України Володимир Зеленський головував на селекторній нараді з представниками уряду стосовно пандемії коронавірусу в Україні.

Президент висловив занепокоєння стосовно можливого росту кількості хворих на ковід після травневих свят та одного з найбільших християнських свят Великодня.

Глава держави зазначив, що Україна вже має досвід святкування Великодня в умовах пандемії, а деякі країни в світі святкували світле свято воскресіння Христа на карантині вже двічі. Тож Зеленський закликав українців бути розважливими.

На думку лідера держави, хоч в країні і триває вакцинація, але масові скупчення людей, як і раніше, становлять небезпеку поширення вірусу.

«Впевнений, у всіх нас буде ще багато спільних свят попереду, і ми знову будемо збиратися з родиною та друзями», - повідомив Президент.

Він вказав, що чудово розуміє всіх українців, яким набридли карантинні обмеження, та важливість свята, але за можливості попросив всіх залишитися вдома.

Про це повідомили в прес-службі Офісу Президента.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Підготовка до свят

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що в Україні триває підготовка до травневих свят та Великодня.

За повідомленням Шмигаля, протягом минулого тижня зафіксовано на 14 тисяч менше хворих на ковід, ніж на позаминулому тижні.

Кілька регіонів «червоної» карантинної зони зараз знаходяться на межі виходу з неї. Це області в Центральній та Західній Україні.

Загалом в Україні виділили понад 77 тисяч ліжко-місць для хворих на коронавірус. З них 67,5 тисяч ліжок забезпечені киснем. Зайняті станом на 19 квітня майже 44,5 тисячі місць.

Денис Шмигаль зазначав, що тотальний локдаун на свята вводити не будуть, а Максим Степанов анонсував "особливий" режим карантину.

Вакцинація в Україні

Міністерство охорони здоров'я доповіло про стан вакцинації населення. В планах до кінця 2021 року провакцинувати 70% українців.

Володимир Зеленський наголосив, що враховуючи складну ситуацію з вакцинами проти коронавірусу в світі та проблеми з поставками, Україна має й надалі займатися розробкою власного препарату.

На це в бюджеті закладено 100 млн грн.

Україна має створити та обладнати власну лабораторію за зразком провідних світових компаній та залучити «всі найсвітліші голови», створити для них не гірші умови, ніж на Заході, щоб розробити українську вакцину проти ковіду.

В подальшому лабораторія може займатися розробкою інших препаратів, бо невідомо, які виклики готує майбутнє.

«України потрібна така лабораторія не лише в часи цієї пандемії», - зауважив Президент Володимир Зеленський.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Максим Степанов заявив, що на Великдень в Україні буде "особливий" режим карантину.

Великодній кошик в 2021 році подорожчав на чверть. Всі свіжі новини дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом