Як миють голову в космосі? Показуємо
Як миють голову в космосі? Показуємо

Як миють голову в космосі? Показуємо

Американська астронавт Карен Найберг записала відеоінструкцію миття голови під час перебування в невагомості.

Відповідний ролик Найберг опублікували "Tresh novosti" в соціальній мережі Instagram.

Миття голови в невагомості: лафхаки від Карен Найберг

За словами Карен Найберг, в космічних умовах доводиться забути про звичайний рідкий шампунь. Так, астронавт розповіла, що в якості альтернативи використовує сухий варіант.

Однак, як зазначила Карен, без води для миття голови і в космосі не обійтися. На початку процедури, мовляв, потрібно змочити волосся, а потім промити їх теплою водою, яка поміщена в тюбик. При цьому, як розповіла і продемонструвала астронавт, вода може розлітатися в процесі і доводиться обмежуватися тією кількістю, яку вдалося "зловити". 

Раді бачити Вас на наших каналах в Telegram і Viber!

По закінченню процедури Карен бере рушник і витирає волосся від маківки до кінчиків, після чого залишає їх висихати. Як зазначила астронавт, випаровуючись, рідина зволожує повітря в приміщенні, після чого кондиційна система її сконденсує і направить в систему обробки, щоб перетворити в воду для пиття.

Кілька фактів про Карен Найберг

51-річна Карен Найберг є американською жінкою-астронавтом, учасницею експедиції STS-124. Також Карен входила в екіпаж "Союзу ТМА-09 М", який здійснив політ на Міжнародну космічну станцію в період з 29-го травня по 11-е листопада 2013-го року.

Зараз Карен є співробітником NASA у відділі, який займається космічними човниками. Також Карен бере участь в дослідженнях і є главою робототехнічного відділу.

Раніше MY.UA розповідав, що американським космічним агентством NASA був з успіхом запущений на Марс вертоліт-безпілотник Ingenuityter.

Також ми повідомляли, що  у 2021 році Україна вперше взяла участь у Міжнародній виставці інновацій у Женеві. Українські винахідники відразу завоювали перші місця.

Стрічка новин - в Twitter!

Слідкуйте за нами на Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом