Максим Степанов піде у відставку: зібрали необхідні підписи
Максим Степанов піде у відставку: зібрали необхідні підписи

Максим Степанов піде у відставку: зібрали необхідні підписи

Можливу відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова таки винесуть на порядок денний у Верховній Раді на позачерговому засіданні в четвер.

Максим Степанов, котрий очолює Міністерство охорони здоров’я України з 30 березня 2020 року, постійно піддається нищівній критиці. Йому випало обіймати посаду в найскладніший період за всю історію української медицини – пандемії коронавірусу.

Питання відставки міністра Степанова піднімається постійно різними депутатами.

Так зокрема представниця партії «Голос» Ольга Стефанішина повідомила, що під петицією про вирішення питання відставки Степанова на позачерговому засіданні Верховної Ради зібрали більше ніж 150 необхідних підписів.

Стефанішина зазначила, що це означає, що Дмитро Разумков, спікер ВРУ, повинен обов’язково внести до порядку денного питання відставки Степанова.

Про це депутат повідомила на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Претензії до Степанова

Ольга Стефанішина заявила, що  «на совісті Степанова тисячі смертей українців». Його звинувачують у провалі кампанії з вакцинації проти коронавірусу, відсутності вакцини в достатній кількості, провалі тестування на коронавірус, в закупівлі захисних костюмів за завищеними цінами та в іншому.

Крім того, Стефінішина переконана, що Степанов взагалі злочинець, через халатність якого фіксували по 500 смертей за добу.

«Тому ця людина має не те, що піти з посади, а сісти до в’язниці», - написала депутат.

Однак вона переконана, що цим мають займатися правоохоронні органи. Депутати ж повинні робити свою роботу – домогтися звільнення Степанова з посади, на якій він не справляється з покладеними на нього обов'язками.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Думка депутатів

У четвер на позачерговому засіданні Верховної Ради відставку Степанова можуть підтримати депутати від «Європейської солідарності». Представники правлячої партії «Слуга народу» повідомили, що це питання з ними ніхто не погоджував.

У монобільшості визнають, що до міністра Степанова питання є, але переконують, що заміни йому поки немає. Депутати вважають, що в цей складний період, хто б не став міністром – його будуть жорстко критикувати. Промахи в медицині є і будуть, а комусь треба за них відповідати.

Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук відзначила, що особисто вона підтримала б кандидатуру Віктора Ляшка на посаду нового міністра.

Депутат переконана, що пост має обійняти людина, яка вже була в цьому процесі раніше. Стосовно інших представників фракції вона заявила, що єдиної думки немає.

«Ви уявляєте зараз звільнити і приходить нова людина? Це так доволі небезпечно», - висловила свою особисту думку Кравчук.

За інформацією у ЗМІ цього тижня на голосування відставку Степанова ставити не будуть, оскільки у представників «Слуги народу» немає впевненості, що опозиція підтримає кандидатуру нового очільника МОЗ.

За чутками, президентська політсила вже знайшла кандидата на заміну Максиму Степанову, але імен поки не називають.

Нагадуємо, сайт новин писав, що Максим Степанов отримав від Ольги Стефанішиної неочікуваний подарунок.

Депутати Верховної Ради вимагають відставки Степанова. Всі новини політики чекають на Вас на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом