28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вперше за останні роки в Україні пройде військовий парад на День незалежності
Вперше за останні роки в Україні пройде військовий парад на День незалежності

Вперше за останні роки в Україні пройде військовий парад на День незалежності

В Україні вперше за кілька останніх років пройде військовий парад на День незалежності України. Про це повідомили в Міністерстві культури України.

Останні два роки в Україні військові паради з нагоди Дня незалежності не проводилися. У 2019 та 2020 роках президент України Володимир Зеленський скасовував паради відповідними указами. Святкування проходили, однак без парадів.

Про запланований військовий парад з нагоди 30-ї річниці незалежності розповіли в Міністерстві культури України. Там зазначили, що наразі працюють над розробкою плану заходів з нагоди Дня незалежності (24 серпня 2021 року). Створено спеціальний організаційний комітет з питань підготовки до 30-ї річниці незалежності. Мінкульт при розробці плану заходів враховує думку вказаного комітету. Скоро готовий план відправлять на затвердження в органи виконавчої влади.

Серед інших запланованих заходів на День незалежності поки значиться і військовий парад. Однак підкреслимо, що офіційно план святкування ще не затверджений.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber

Минулорічний концерт з нагоди Дня незалежності

З нагоди 29-ї річниці незалежності України після офіційної частини минолоріч було влаштовано концерт за участ. Відомих українських зірок. Вони підготували попурі, яке демонстувало музичну історію України з часів здобуття незалежності. У концерті взяли участь Тіна Кароль, Джамала, Потам, Надя Дорофєєва, Ольга Полякова, Діма Монатік, Олег Винник та інші. Вони представили 42 пісні, які стали знаковими в українській культурі.

Не обійшлося без скандалу. Після концерту деякі українські виконавці, пісні яких звучали, заявили, що не давали дозволу на використання текстів та музики своїх пісень.

Всі новини України та світу, новини скультури в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Україна могла не стати незалежною в 1991-му. Про це заявив Леонід Кравчук. 

Також портал MY.UA писав, що Кулеба заявив про сюрприз до 30-тиріччя незалежності України.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом