Клопотенко розкрив секрет приготування зефіру в домашніх умовах
Клопотенко розкрив секрет приготування зефіру в домашніх умовах

Клопотенко розкрив секрет приготування зефіру в домашніх умовах

Український кулінар та блогер Євген Клопотенко не перестає дивувати підписників своїми кулінарними експериментами. На цей раз приготував зефір з полуницею та кінзою.Рецептом поділився в УouTube."Зефір з полуницею та кінзою - доволі незвичне, але дуже круте поєднання. Виявилося, багато людей вважають, що зефір в процесі приготування потрібно запікати. Але все набагато простіше. Якщо хочете приготувати найсмачніший зефір у вашому житті, то зараз я вас навчу", - сказав Клопотенко.Інгредієнти:курячий білок - 4 шт.вода - 150 млагар-агар - 12 гмед - 100 гкінза - 10 гполуниця - 250 гДля обвалювання зефіру: цукрова пудра - ½ скл.крохмаль - 1 ст. л.Приготування:Заздалегідь підготувати кулінарний мішок із насадкою "зірка". В чашу фуд-процесора викласти полуницю та кінзу. Перебити до однорідності. У сотейнику з'єднати 150 мл води, агар-агар та рідкий мед. Прогріти все до загустіння, постійно помішуючи. Консистенція має бути схожою на кисіль. Всипати 300 г цукру та варити ще 2 хвилини, не перестаючи помішувати. Додати пюре з полуниці та кінзи й проварити на середньому вогні ще 5 хвилин. З'єднати білки та 80 г цукру в чаші кухонної машини. Збити до появи пишної піни. Тонкою цівкою влити сироп з полуниці та збивати ще 2 хвилини на швидких обертах. Маса повинна збільшитися в об'ємі у тричі. Швидко перекласти в кулінарний мішок та сформувати зефір. Це треба робити максимально швидко, поки маса не встигла стабілізуватися. Дати зефіру підсохнути приблизно 4 години при кімнатній температурі. Змішати у мисці ½ склянки цукрової пудри й крохмаль та обваляти половинки зефіру, аби поглинулася зайва волога. Якщо хочеться, перед цим можна зліпити дві половинки зефіру разом.

Кулінарна експертка Тетяна Литвинова поділилась рецептом ароматного кокосового торту. Готується без яєць, з додаванням кокосового молока та борошна, соком та цедрою лайму, який додає вишуканого смаку.

Источник материала
loader
loader