19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Працював у команді Супрун і забороняв відвідувати парки: що відомо про нового очільника МОЗ Ляшка
Працював у команді Супрун і забороняв відвідувати парки: що відомо про нового очільника МОЗ Ляшка

Працював у команді Супрун і забороняв відвідувати парки: що відомо про нового очільника МОЗ Ляшка

Верховна Рада 20 травня призначила головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров’я України. "За" його кандидатуру проголосували 262 нардепи.

Що відомо про нового очільника МОЗ, йдеться у матеріалі ТСН.ua.

Віктор Ляшко родом з Рівненської області. У 2003 році закінчив Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця. Уже майже 20 років він працює у медичній сфері.

  • У 2003-2010 роках працював в санітарно-епідеміологічній службі в Київській області.
  • У 2011 році став працювати у Міністерстві охорони здоров’я, спочатку головним спеціалістом, а потім директором департаменту Санітарно-епідеміологічної служби України.
  • Від 2013 року до початку 2014 року був керівником Київського обласного лабораторного центру СЕС.
  • Від 2014 року до лютого 2018 року — голова ГО "Інфекційний контроль в Україні".
  • Від лютого 2018 року до липня 2019-го був першим заступником генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ та працював у команді Уляни Супрун.

У 2019 році, після приходу до влади Володимира Зеленського, увійшов до партії "Слуга народу".

Після відставки Супрун, Ляшко залишився у МОЗ і став заступником нової міністерки Зоряни Скалецької. На цій посаді він брав участь в евакуації громадян України з китайського Уханя.

В кінці лютого минулого року в Україні відновили посаду головного санітарного лікаря. Ним і став Ляшко. Як головний санітарний лікар він регулярно проводив брифінги щодо ситуації із коронавірусом.

Деякий час політологи пророкували Ляшку блискучу політичну кар’єру, адже завдяки брифінгам він став впізнаваною особою серед українців. Тим не менше, провал боротьби з COVID-19 наніс удар і по рейтингу Ляшка.

Його, зокрема, називали автором проєкту запровадження карантину в Україні у березні 2020 року. Тоді українців обурила безпідставна заборона відвідувати парки. Сам санлікар згодом зізнався, що таку заборону ухвалили лише для "психологічного ефекту".

У червні 2020 року Ляшко став фігурантом "карантинного" скандалу разом із президентом Володимиром Зеленським. Тоді глава держави разом з соратниками відвідав кафе у Хмельницькому. Відповідно до закону, вони могли сидіти лише на літньому майданчику, проте гостювали всередині приміщення.

Адміністративні протоколи про порушення тоді було складено на президента Володимира Зеленського, голову ОП Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, мера міста Олександра Сімчишина та самого Ляшка.

Після відставки Максима Степанова прем'єр Денис Шмигальвисунув кандидата Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я. Це рішення підтримав і профільний комітет Ради.

Вчора, 19 травня, напередодні свого призначення, він зізнався. що вже обрав нового санлікаря і сформував "цікаву та молоду" команду. Проте імена називати відмовився.

Також Ляшко пообіцяв, що у разі призначення влітку в Україні проведуть 10 млн щеплень, тобто повністю вакцинують 5 млн українців. 

"Це як мінімум і гарантовано", — запевнив він.

Під час виступу у Верховній Раді новий міністр назвав пріоритети роботи на цій посаді. Зокрема він пообіцяв зробити все, щоб до кінця 2021 року вакцинувати усіх охочих, а також запустити в Україні власне виробництво вакцин.

Відео Новини України: Ляшко пообіцяв повністю вакцинувати 5 мільйонів людей за 100 днів

5 мільйонів повністю вакцинованих українців до кінця літа. Кандидат на посаду міністра охорони здоров`я Віктор Ляшко пообіцяв за 100 днів провести 10 мільйонів щеплень. У разі свого призначення. Його кандидатуру на розгляд до парламенту напередодні вніс прем`єр Динис Шмигаль. Сьогодні Верховна Рада має проголосувати за трьох нових міністрів.

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом