Скільки українці відпочиватимуть на початку літа: всі вихідні та свята в червні 2021
Скільки українці відпочиватимуть на початку літа: всі вихідні та свята в червні 2021

Скільки українці відпочиватимуть на початку літа: всі вихідні та свята в червні 2021

У червні 2021 року українці матимуть кілька додаткових вихідних. Скільки відпочиватимуть в Україні в перший місяць літа, далі в матеріалі.

Загалом у червні українці матимуть 20 робочих та 10 вихідних днів. У зв’язку з тим, що деякі червневі дні вважаються державними святами, ми отримаємо два додаткові вихідні.

Додаткові вихідні дні у червні 2021 року

Християнське свято Трійця цього року припадає на 20 червня, неділю. Оскільки в Україні Трійця вважається офіційним вихідним, то відпочинок із неділі перенесеться ще й на понеділок. Таким чином українці матимуть довгі вихідні: 19, 20 та 21 червня.

Також у червні відзначають День Конституції України — головного документа для нашої держави. Його святкують 28 червня. Цьогоріч цей день припадає на понеділок. Так, українці знову отримають триденний вікенд: з 26 по 28 червня. 

День Конституції в Україні — важливе свято. Це річниця прийняття депутатами українського парламенту головного закону. Відбулося це в 1996 році, минуло аж п’ять років  після проголошення Україною незалежності. 

Прийняттю закону передували довгі роки обговорень, консультацій. А перед прийняттям Конституції депутати ВР працювали всю ніч без сну. Дійсно, створити та затвердити такий важливий документ — справа не з легких. Тому зараз ми святкуємо цю події на державному рівні.

Стрічка новин України та світу, новини стилю життя в нашому Viber

Трійця і вихідний

Що стосується Трійці — то це одне із найважливіших свят для християн. Трійцю відзначають на 50-й день від Великодня,  тому  щороку вона припадає на різні дні. Традиційно вважається, що на Трійцю до вірян приходить Святий Дух. У храмах цього дня проводять богослужіння, а будинки прикрашають зеленню, гілками — клеченням . Важливо у цей день нікого не ображати, не сваритися, провести свято в мирі й злагоді. А також відпочити, бо вихідні вихідними, а працювати теж треба буде. 

Також на Трійцю не радять купатися у водоймах: ставках, річках озерах тощо. Подейкують, що можна потрапити в сіті русалок. Звісно, нині не всі вірять в давні прикмети й заборони. 

Всі новини України та світу, новини суспільства  в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, як цікаво й оригінально привітати друзів та рідних із початком літа.  

Також портал MY.UA писав червневий гороскоп для всіх знаків зодіаку.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом