Свято 3 червня: чому цей день вважають жіночим і що не можна робити сьогодні
Свято 3 червня: чому цей день вважають жіночим і що не можна робити сьогодні

Свято 3 червня: чому цей день вважають жіночим і що не можна робити сьогодні

За церковном календарем 3 червня відзначають день святої Олени. Також в цей день вшановують Костянтина, її сина.

Олена багато зробила для християнської віри. Вона прийняла християнство і зберігала в себе різні Христові реліквії. За вказівкою Олени було побудовано храм. День святої Олени вважають жіночим святом. У цей день можна попрохати в Олени кращої долі для жінок. 

Прикмети на день святої Олени, або Оленин день

3 червня, в день Олени, традиційно саджали льон. Це мали робити чоловіки, але й у жінок були свої обов’язки. Коли чоловіки йшли вранці в поле, жінки мали приготувати їм на обід варені яйця. Посіявши льон, чоловіки підкидали в гору яйце, чистили його, їли, а шкаралупу клали в кишені. Цей ритуал мав забезпечити гарний ріст льону. 

Свято також називають Олени Льоносійки. Якщо сьогодні погана погода для сіяння, то господар все одно має піти в поле чи на город та вкинути жменю насіння в землю.

Жіночий день

Вважається, що свята Олена — покровителька жіноцтва. У неї сьогодні можна попросити що завгодно. Для цього жінці треба на заході сонця розпустити волосся й вийти на поріг будинку. Треба щиро звернутися до Олени та попросити допомоги в тому, що необхідно. Прохання можуть стосуватися чого завгодно: родини, кохання, дітей, роботи, здоров’я. 

Говорять, що 3 червня сняться віщі сни. Також у сні можна дізнятися, хто бажає вам зла, оскільки є ймовірність, що свята Олена покаже вам недоброзичливців.

Що не можна, а що треба робити 3 червня

Не можна сьогодні заплітати волосся в косу. Треба ходити з хвостом або взагалі ніяк не збирати волосся. Крім цього, сьогодні його треба часто розчісувати. Вірили, що Олена допоможе уникнути в житті негараздів, якщо сьогодні волосся не буде заплутуватися. 

3 червня треба вдягати тільки одяг світлих тонів. Якщо носити сьогодні темне вбрання, то кохання може бути нещасливим. Не можна в день Олени витирати пил удома, а також піднімати з землі знайдені гроші, коштовності тощо. На них може бути негативна енергетика.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що чекати 3 червня всім знакам зодіаку. 

Також портал MY.UA писав, як почуватися щасливішим.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом