81-річна мати Олеся Бузини переживає, що не доживе до моменту, коли покарають винних у смерті сина
81-річна мати Олеся Бузини переживає, що не доживе до моменту, коли покарають винних у смерті сина

81-річна мати Олеся Бузини переживає, що не доживе до моменту, коли покарають винних у смерті сина

Мати вбитого в 2015 році журналіста Олеся Бузини — 81-річна Валентина Бузина — переживає про те, що вона може не дожити до того, коли справу нарешті повністю розслідують та покарають винних.

Про це Валентина Бузина заявила у програмі «Право на владу», куди була запрошена як спікер.

Пані Валентині 81 рік. Жінка говорит, що справа про вбивство її сина, журналіста Олеся Бузини, рухається дуже повільно. За словами жінки, у справі вже 25 томів, а поки приступили тільки до четвертого тому. «Чи доживу я до кінця? Безперечно, ні, якщо справа так і йтиме», — бідкається мати загиблого Бузини. Вона переконана, що коли справа рухатиметься саме такими темпами, то вона затягнеться ще як мінімум на п’ять років. Жінка не впевнена, що проживе ще стільки.

Справа трохи просунулася

Як розповідає Валентина Бузина, вона вже просто впала в розпач, не хотіла вже ні до кого звертатися. Їй було образливо й боляче. Тоді їй зателефонували з Генеральної прокуратури. Її запросила Ірина Венедіктова — генпрокурор України. Після візиту пані Валентини в прокуратуру, справа трохи просунулась, говорить жінка. У прокуратурі виділили помічників для прокурора, який веде справу.

Хто затягує справу

Це роблять адвокати підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини, говорить його матір. «Вони дуже багато говорять», — переконує жінка. За її словами, поки виступлять на засіданні всі адвокати підозрюваних ( а їх у справі четверо), уже й засіданню кінець. «Суди вже п’ять років ідуть. То судді не такі, то прокурори», — наголошує Валентина Бузина.

Валентині дуже боляче. «Я не живу, я тінь. Я просто тінь. Мені іноді дуже боляче чути, як говорять про мого сина. Хоча це зовсім не так, неправда. Трапилось так, що вже сьомий рік я не можу добитися справедливості, хоча я весь час за неї борюсь. Я хочу, щоб мене почула вся Україна. Мною керує не помста. Я дуже віруюча людина», — говорить Валентина.

У своїй промові вона підкреслила, що виховала чудового сина. І про це свідчить також те, що на його могилу досі приходить багато українців, говорить мати Бузини.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що мати Олеся Бузини заявила про те, що судовий процес затягують свідомо, бо чекають її смерті.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом