Симптоми коронавірусу змінилися: як розпізнати нові мутації
Симптоми коронавірусу змінилися: як розпізнати нові мутації

Симптоми коронавірусу змінилися: як розпізнати нові мутації

Експерти стверджують, що головний біль та біль у горлі наразі стали найчастішими симптомами коронавурусу.

Про це повідомили у виданні Mirror.

Учені Королівського коледжу в Лондоні заявляють, що основні симптоми коронавірусу зазнали змін. Те, що вірус може мутувати, вчені з’ясували ще раніше. Зараз йдеться про те, що разом із мутаціями можуть змінюватися основні ковідні симптоми. Так, зараз, як з’ясвали спеціалісти, найчастішими симптомами ковіду є біль у горлі, нежить, головний біль. Так званий новий варіант коронавірусу — Дельта-ковід — може бути причиною таких змін. 

Спеціальний проєкт, яким займаються вчені вже давно, ще з початку пандемії, відслідковує симтоми коронавірусу у людей по всьому світу. У рамках цього проєкту вчені з’ясували, що вірус почав діяти по-іншому.

Симптоми коронавірусу раніше й зараз

У Національній службі охорони здоров’я, як і раніше, називають три основні симптоми коронавірусу: лихорадка, кашель, втрата смаку й запаху. Однак учені Королівського коледжу в Британії вважають, що варіант коронавірусу Дельта може бути причиною зміни симптомів.

Лікування коронавірусу

Думка професора

Тім Спектор, професор генетичної епідеміології, переконаний, що індійський варіант ковіду у молодих людей зараз проходить як звичайна застуда. Тому при найменших ознаках застуди професор радить перевіритися на ковід, щоб таким чином контролювати ситуацію з власним здоров’я та з поширенням коронавірусу в світі. 

Тім Спектор говорить, що раніше кашель спостерігали у 46 % інфікованих коронавірусом, однак зараз у них спостерігається головний біль, нежить, температура.

«Люди не усвідомлюють, що вних може бути ковід, плутаючи його з сезонною простудою. Вони все ще ходять на вечірки та поширюють ковід далі», —говорить учений. 
Тест на ковід

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що Україну скоро накриє нова хвиля коронавірусу, пронозуюють у МОЗ. 

Також портал MY.UA писав, що в Україні запрацювали нові центри вакцинації.

Источник материала
Поделиться сюжетом