Верховна Рада не отримувала лікарняний Козака, який нібито лікується у Білорусі
Верховна Рада не отримувала лікарняний Козака, який нібито лікується у Білорусі

Верховна Рада не отримувала лікарняний Козака, який нібито лікується у Білорусі

Підозрюваний у державній зраді нардеп від «ОПЗЖ» Тарас Козак не надсилав до Верховної Ради лікарняний. Про це Укрінформу повідомили в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради.

«Управлінням кадрів Апарату Верховної Ради України в межах компетенції повідомляється, що листок непрацездатності народного депутата України Козака Тараса Романовича до зазначеного Управління не надходив», – зазначається у відповіді.

Нагадаємо, що Віктор Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Козак наразі знаходиться за межами України.

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Термін домашнього арешту Медведчука триватиме до 9 липня 2021 року. Також суд зобов'язав Медведчука здати закордонні паспорти.

Точне місцеперебування Тараса Козака наразі невідоме, але саме Медведчук сказав, що його однопартієць перебуває у Білорусі на «лікуванні».

11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку за трьома епізодами.

Один із них стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою "Промінь". Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

Також СБУ проводила обшуки у київському будинку Медведчука та в офісі "ОПЗЖ".

У лютому 2021 року Україна запровадила проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко санкції за фінансування тероризму.

Також у лютому 2021 року рішенням РНБО були запровадженісанкції проти соратника Медведчука Тараса Козака, які передбачають закриття каналів "112 України", ZIK та NewsOne.

Фото: пресслужба «ОПЗЖ»

Теги по теме
Верховная Рада Новости Виктор Медведчук Оппозиционная платформа - За жизнь Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом