"Дельта"-штам набирає обертів: до чого готуватися українцям
"Дельта"-штам набирає обертів: до чого готуватися українцям

"Дельта"-штам набирає обертів: до чого готуватися українцям

Вакциновані громадяни також знаходяться в безпеці, стверджують вірусологи.

"Індійська" мутація коронавірусу є в 1,6 разів небезпечнішою за попередні штами. Про це повідомляє портал "Сьогодні".

Чи буде новий спалах Covid

За словами епідеміологів, в 92 державах світу новий штам "Дельта" вже спровокував нову хвилю захворюваності. Вчені відзначають, що мутований вірус є більш небезпечним: так, пацієнтів, у яких виявили "індійський" штам, госпіталізують в 2,3 рази частіше, ніж у випадках з іншими варіаціями вірусу.

Крім того, згідно зі статистикою, у зв'язку з виникаючими ускладненнями пацієнти в 1,5 рази частіше вимагають реанімаційної терапії.

Вакцинація, ілюстративне фото

Ситуація з Covid в Україні

У Міністерстві охорони здоров'я України заявляють, що в країні спостерігається спад рівня захворюваності коронавірусом. Однак це не привід для скасування карантинних обмежень, адже в разі поширення штаму "Дельта" може початися нова хвиля епідемії.

У МОЗ зазначаю, що навіть один переносник може спровокувати спалах Covid, оскільки "індійський" штам в рази агресивніший вивчених раніше вірусів.

Прогноз вчених

Національна академія наук України заявляє, що низький рівень вакцинації і великий потік мігрантів з країн, де вже зафіксували новий небезпечний штам може призвести до швидкого поширення хвороби.

Вакцинація, ілюстративне фото

У зв'язку з цим в пунктах пропуску прибулих їх таких країн як Великобританія, Індія, РФ, Португалія тестують на наявність антигену. При позитивному результаті громадянам буде відмовлено в перетині кордону.

Є і хороші новини

За даними вчених, виведені вакцини зберігають високу ефективність в боротьбі з "Дельта" - варіантом. Саме тому Уряд України закликає громадян записуватися на вакцинацію.

У свою чергу МОЗ нагадує українцям, що всі використовувані в країні вакцини було схвалено Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, чи можна вакцинувати вагітних від Covid - 19 відповіли В МОЗ.

Також ми писали про МОЗ: Україна почне видавати свідоцтва про вакцинацію для виїзду за кордон.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом