У Росії упав військовий вертоліт, увесь екіпаж загинув
У Росії упав військовий вертоліт, увесь екіпаж загинув

У Росії упав військовий вертоліт, увесь екіпаж загинув

Аварія вертольота сталася під час навчально-тренувального польоту біля села Корпікюля в Гатчинському районі Ленінградської області.

Про це йдеться на офіційній сторінці ГУ МНС по Ленінградській області в Facebook.

Обставини катастрофи

За даними Головного управління МНС в Ленінградській області, в результаті падіння траспортно-бойового вертольота Мі-8 авіаційної ескадрильї Північно-Західного округу Росгвардії загинули люди. На місце події були направлені пожежні рятувальники.

Вертоліт виконував навчально-тренувальний політ, на борту не знаходилося засобів озброєння.

Всі троє членів екіпажу, що знаходилися на борту, померли на місці від отриманих травм. Їх особистості не розголошуються. Під час аварії ніхто з цивільних осіб не постраждав.

Фото очевидців

Розслідувати причини інциденту буде слідча комісія Росгвардії. Попередні версії у відомстві поки не називають.

Зростання аварійності вертольотів РФ

У Россійскій Федерації за останній час спостерігається зростання кількості аварій за участю вертольотів. За даними експертів, аварійність обумовлена тим, що машини дуже сприйнятливі навіть до мінімальних відхилень в технічних вимогах і не терплять порушення правил експлуатації.

Так, за даними видання "Російська газета", близько 85 відсотків усіх повітряних катастроф відбуваються через людський фактор. Однак це не означає, що в катастрофах варто звинувачувати пілотів.

Фото з місця події

Серед причин, що спричиняють НП, називають неякісне технічне обслуговування на землі, а також закачування некондиційного палива.

Крім того, за даними видання, в РФ відхилення від штатної роботи майже завжди закінчуються авіакатастрофою. До слова, повітряні аварії часто відбуваються відразу через кілька несприятливих факторів, як людських, так і технічних або природних.

Раніше портал MY.UA повідомляли про катастрофу вертольота в Туреччині: президент Зеленський відреагував на подію.

Також ми писали про трагедію в небі: розбився військовий вертоліт з людьми.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом