"Дракон", що змінить історію: вчені виявили раніше невідомий вид людей
"Дракон", що змінить історію: вчені виявили раніше невідомий вид людей

"Дракон", що змінить історію: вчені виявили раніше невідомий вид людей

Далекими родичами сучасної людини може виявитися підвид неандертальців Homo Nesher Ramla, названий на честь міста Рамле, де його виявили.

Про це повідомляє видання Science.

Що з'ясували археологи

Ізраїльські вчені виявили останки нового виду людей. Останки потрапили в землю 120 000 – 140 000 років тому. Дослідники з'ясували, що вони належать нерозпізнаному підвиду останніх виживших представників популяції Middle Pleistocene Homo в Європі, Південно-Західній Азії та Африці.

Так, за словами вчених, виявлені предки людей могли походити від неандертальців.

Попередній аналіз дає підстави вважати, що Homo Nesher Ramla вміли полювати на велику і дрібну дичину, використовували деревину в якості палива, готували на багатті. Знахідки забезпечують археологічне підтвердження культурних взаємодій між різними предками людини в період середнього палеоліту.

Щелепа предка Homo sapiens

Що дає відкриття

Археологи тепер можуть стверджувати, що в середньому палеоліті вже відбулося змішання між видами Homo.

Крім того, експерт Йосі Зайднер з Єврейського університету Єрусалиму стверджує, що в науці було прийнято вважати, що неандертальці виникли і розвинулися на європейському континенті. 

Однак тепер морфологічні та генетичні дослідження дають можливість стверджувати, що вони могли бути частиною генетичного внеску від невідомої раніше неєвропейської групи.

Археолог, ілюстративне фото

Від сучасних людей представники Homo Nesher Ramla відрізняються відсутністю підборіддя, структурою черепа і наявністю дуже великих зубів.

"Відкриття ізраїльських вчених може оновити загальновизнані відомості про еволюцію людського виду",- заявив Йосі Зайднер.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що 2034 зоряні системи спостерігають за життям землян: вчені шокували відкриттям з космосу.

Також ми писали, що вчені в захваті від побаченого, виявили останки невідомого раніше гіганта.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом