Арсен Аваков подав у відставку, глава МВС покине пост цього тижня
Арсен Аваков подав у відставку, глава МВС покине пост цього тижня

Арсен Аваков подав у відставку, глава МВС покине пост цього тижня

Закрите засідання політичної сили "Слуга народу", на якій можуть звільнити міністра МВС Арсена Авакова, може відбутися ввечері 13 липня.

Про це повідомляє Telegram-канал Євгенія Шевченка "Україна Євгенія Шевченко".

Чутки про відставку

Ще наприкінці червня заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко заявив про неправдивість інформації щодо можливої відставки глави МВС, а сьогодні народний депутат України Євген Шевченко знову заговорив про можливий відхід Авакова.

Так, у своєму Telegram-каналі Шевченко написав, що кілька місяців тому він публічно заявив з трибуни Верховної Ради, що час Арсена Авакова на посаді глави Міністерства внутрішніх справ закінчився і його потрібно відправити у відставку.

Публікація Шевченка

За словами народного обранця, вже сьогодні це питання може бути піднято на закритому засіданні фракції "Слуга народу". Також у ЗМІ поширилася інформація про те, що Аваков написав заяву на звільнення. Її повинні розглянути на засіданні Верховної Ради в четвер.

Що відомо про Авакова

Арсен Аваков перебуває на посаді міністра внутрішніх справ з 27 лютого 2014 року.

До цього політик був членом виконавчого комітету Харківської міської ради, а з 4 лютого 2005 по 5 лютого 2010 обіймав посаду голова Харківської обласної державної адміністрації.

Зазначимо, на Арсена Авакова було відкрито кілька кримінальних справ. У 90-х роках Авакова перевіряли на причетність нерозкритому вбивству заступника голови АТ "Інвестор" Олександра Коновалова, розкраданні газоконденсату в особливо великих розмірах, привласненні грошових коштів при реалізації конденсату.

Арсен Аваков

Також міністра підозрювали злісному перевищенні влади і посадових повноважень,

Крім того, у квітні 2018 року Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти Авакова нібито через перешкоду МВС України проведенню голосування громадянами РФ, які проживають на території України, у виборах президента Росії.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що Данилов потрапив у немилість Авакова через висловлювання про потоп у Криму: "довго просили".

Також ми писали, що Аваков розповів про провокації і загрозу теракту через "Північний потік-2": у МВС готуються до реагування.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом