Київ посів перше місце серед українських міст за темпами вакцинації
Київ посів перше місце серед українських міст за темпами вакцинації

Київ посів перше місце серед українських міст за темпами вакцинації

Київ став лідером за темпами вакцинації в Україні. На останньому місці опинилися Одеська, Чернівецька та Закарпатська області.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook голова Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Показники міст

Згідно зі статистикою МОЗ, Київ посів перше місце серед українських міст за темпами імунізації населення. Так, Віктор Ляшко зазначив, що за весь час вакцинації в столиці зробили 16 335 щеплень на 100 000 населення.

Глава МОЗ зазначив, що Київ майже вдвічі швидше вакцинує українських громадян, ніж інші міста.

Друге місце за темпами масової імунізації посіла Полтавська область. Там кількість введених доз дорівнює 13 250. На третьому місці - Київська область з показником в 13 230 щеплень.

Всього за тиждень в Україні було зроблено понад 500 000 щеплень. Віктор Ляшко зазначив, що минулий тиждень – рекордний з початку вакцинації в країні. Точне число введених доз - 563 000.

Найнижчі рівні охоплення в цілому на сьогодні в Одеській, Чернівецькій та Закарпатській областях, зазначив глава МОЗ.

Головна мета з вакцинації

Ключовою метою Міністерства охорони здоров'я є захист від коронавірусу всіх українців. Так, за словами Ляшка, саме тому з початку червня по всій Україні відкриваються центри масової вакцинації, де кожен бажаючий може отримати дозу вакцини. Міністр зазначив, що на цих вихідних працювало понад 200 центрів масової вакцинації по всій країні.

«Ми всі бачимо падіння обсягів щеплення на вихідних. Лікарям теж потрібен відпочинок і ми з розумінням ставимося до того, що не всі пункти щеплення працюють в суботу та неділю.

Темпи вакцинації в ркгіонах України

Але статистика показує, що навіть центри масової вакцинації, які працюють на вихідних, не використовують свій потенціал на максимум»,- додав Ляшко.

Нагадаємо, графік роботи центрів є на урядовому портал.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що у ВООЗ виступили проти змішування і поєднання вакцин від COVID-19: "небезпечна тенденція".

Також ми писали, що Pfizer і BioNTech розробляють нову вакцину від коронавірусу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны