19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Завтра в Україні стартує п'ятий етап вакцинації - вколотися зможуть всі охочі
Завтра в Україні стартує п'ятий етап вакцинації - вколотися зможуть всі охочі

Завтра в Україні стартує п'ятий етап вакцинації - вколотися зможуть всі охочі

На офіційному брифінгу глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив, що в Україні з 21 липня починається 5 етап вакцинації. Всі люди, старше 18 років, можуть отримати щеплення.

Подробиці - на сторінці Міністерства охорони здоров'я в Facebook.

Вакцина доступна кожному українцю

Як заявив Віктор Ляшко, з завтрашнього дня Україна розпочинає п'ятий етап вакцинації. Згідно з ним, щеплення від коронавіруса може отримати кожен бажаючий в будь-якому пункті вакцинації, якщо виповнилося 18 років. Більше ніяких перешкод немає. Щоб отримати бажану вакцину, досить прийти в будь-який найближчий центр. Назва самого препарату буде залежати від його наявності в тому чи іншому пункті. Якщо людину не влаштовує вакцина, вона може поміняти місце щеплення.

Також глава Міністерства охорони здоров'я повідомив, що на селекторній нараді в Офісі президента України він дав наказ відкрити вакцинальні центри в кожному районному центрі країни. Таким чином, вдасться покрити всю територію України місцями, де можна отримати щеплення. Тоді сам процес масової вакцинації завершитися успішно.

П'ятий етап - останній

На сьогоднішній день щеплення від коронавірусної хвороби отримали вже півтора мільйона населення. Загальна кількість витраченої вакцини - приблизно 4,2 мільйона доз. Все це встигли зробити за попередні чотири етапи, які тривають від 24 лютого. Всього уряд отримав у своє розпорядження понад 5,6 мільйона доз різних вакцин, а договори на поставку підписані на 37,3 мільйона доз за рахунок державного бюджету України.

Повідомляється, що кожен день здійснюють більше 60 тисяч щеплень, і це число буде збільшуватися аж до Дня незалежності. Віктор Ляшко припускає, що до того моменту кількість щоденної вакцинації зросте до 220 тисяч.

Скриншот из Facebook

Зараз в Україні діє 3 127 кабінетів вакцинації, 200 центрів, працює понад 800 мобільних бригад. Після наказу відкрити центри в районах, ця цифра виросте.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що МОЗ введе обов'язкову самоізоляцію для невакцинованих

Також ми писали, що в ЄС дозволять в'їзд вакцинованих китайським препаратом CoronaVac

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны