19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Велике будівництво" прийшло на залізничну ділянку Ковель - Ізов - Держкордон
"Велике будівництво" прийшло на залізничну ділянку Ковель - Ізов - Держкордон

"Велике будівництво" прийшло на залізничну ділянку Ковель - Ізов - Держкордон

На залізничній ділянці Ковель — Ізов  — Держкордон стартувала активна фаза робіт з її електрифікації.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці в.о. голови правління УЗ Іван Юрик, який побував на ділянці з інспекцією.

Ділянка Ковель — Ізов — Держкордон, за словами Юрика, є надважливим проєктом програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«По-перше, він є підґрунтям для зміцнення експортних позицій України в напрямку країн ЄС. По-друге, ціни на пальне постійно зростають, тож для власної енергетичної безпеки Укрзалізниця повинна максимально швидко та масштабно електрифікувати інфраструктуру. По-третє, маємо дбати про свою країну — підвищувати екологічність транспорту», — зазначив Юрик.

За інформацією Укрзалізниці, електрифікація ділянки дозволить збільшити її пропускну спроможність, скоротити терміни доставки вантажів, звільнити 10 магістральних тепловозів, викиди продуктів згоряння від яких до атмосфери оцінюються у близько 12 тисяч тонн на рік, а експлуатаційні витрати зменшити на 136,4 млн гривень щорічно. 

«Нарешті отримали зелене світло від Державної архітектурно-будівельної інспекції — дозвіл на початок основних робіт. Наразі тут вже тривають активні роботи. Далі за графіком — відбір підрядника для будівництва тягової підстанції Ковель», — повідомив також Юрик.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко анонсував отримання УЗ 130 нових французьких вантажних електровозів у межах ратифікованої міжурядової угоди України та Франції. 

Источник материала
Поделиться сюжетом