На українців вішають кредити під 12 285% річних, яких вони не брали
На українців вішають кредити під 12 285% річних, яких вони не брали

На українців вішають кредити під 12 285% річних, яких вони не брали

Останнім часом почастішали випадки, коли мікрофінансові організації, що часто рекламуються відомими особистостями, обманюють клієнтів або оформляють кредит без відома людини.

Подробиці розповідає Obozrevatel.

Нараховуються величезні відсотки

Перша формула обману українців - нараховувати величезні процентні ставки. У той час як відомі особистості рекламують по телебаченню послуги кредитної компанії з мінімальними відсотками, насправді вони складають 12 285% річних. Тільки ось побачити це число може далеко не кожен клієнт, який зайшов на сайт, щоб перевірити інформацію, побачену в рекламі. Вона захована в самих глибинах документації, яку шукати і читати ніхто не захоче.

Андрій Данилко та Віктор Павлік рекламують шахраїв-мікрофінансові організації

Вірячи знаменитостям, людина оформляє кредит, а потім їй надзвонюють з вимогою повернути відсотки. Ставка настільки космічна, що навіть найменший кредит і невеликий час заборгованості здатні ввести людину в боргову яму. А довести клієнти нічого не зможуть, адже погодилися на умови організації і здійснили фінансову операцію без примусу.

Кредит можуть оформити без відома людини

Друга формула заробітку таких мікрокомпаній - відкрити кредит на людину, яка не має ніякого відношення до процедури і в організацію раніше не зверталася. Зробити це більш ніж легко, достатньо купити документи і дані (можна придбати в мережі за смішну суму). Цю інформацію "зливають" в інтернет співробітники банків за певну плату, а потім шахраї можуть її отримати за мізерну ціну.

Кредит під 0%- "розлучення" компаній з видачі кредитів

Далі процедура проста: відкрити кредит на ім'я людини без її присутності і підпису. Поки що Національний банк дозволяє таку операцію, тому будь-хто може стати жертвою обману. Єдиний вихід, якщо вам телефонують і вимагають повернути кредит, - звернутися в поліцію і пройти процедуру розслідування, щоб повністю довести свою невинність і очистити кредитну історію.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що клієнти Привату втрачають великі гроші при знятті готівки, відповідь Банку здивувала.

Також ми писали, що Антон Геращенко звільнений з МВС, триває чиста старої гвардії Арсена Авакова.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом