20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Топ-5 кращих маринадів для шашлику за версією відомого шеф-кухаря Лазерсона
Топ-5 кращих маринадів для шашлику за версією відомого шеф-кухаря Лазерсона

Топ-5 кращих маринадів для шашлику за версією відомого шеф-кухаря Лазерсона

Всі смаки різні, як і вимоги в їжі. Щоб догодити кожному, шеф-кухар з українським корінням Ілля Лазерсон поділився рецептами п'яти різноманітних маринадів для шашлику.

Подробиці Ілля Лазерсон розповідає на своєму YouTube-каналі "Зона Лазерсона".

Цибулевий маринад - найпростіший, але дуже смачний

Серед рецептів глядач, який подивився відео, знайде такі: цибульний, томатний, грецький, азіатський і маринад з зірою. Як говорить сам шеф-кухар, якщо ви не маєте досвіду в приготуванні шашлику і маринаду, варто зупинитися на найпростішому рецепті – цибульному.

Потрібні всього кілька інгредієнтів: сама цибуля, рослинне масло і перець. Що стосується кількості, то експерт рекомендує підбирати на свій смак і особисте бажання, а також орієнтуючись на обсяг м'яса.

Спочатку пропустіть кілька цибулин через блендер, процідіть і відкладіть сік. У м'ясо додати масло, яке допоможе краще розкритися спеціям. Далі посипати перцем і в кінці влити сік з цибулі. Можна для більш концентрованого смаку покласти трохи подрібненого овоча.

"Не розумію, чому в шашлик цибулю ріжуть кільцями, які потім не тримаються на шампурі", - підсумував Ілля. За його порадою, краще поділити цибулю на 4 часточки і вже їх наколоти на вістря.

Рецепти інших маринадів

  • Томатний маринад: додайте в рослинне масло томатний сік, кілька часточок цибулі і вустерський соус. Ніякого перцю, а сіль додавати тільки під час смаження, щоб не виділялося багато води.
Шеф-кухар Ілля Лазерсон готує п'ять маринадів для шашлику
  • Грецький маріанд: до рослинного масла варто додати грецький йогурт, чорний перець і орегано.
  • Азіатський маріанд: масло, солодкий китайський соус, соєвий соус, часниковий порошок і трохи кунжутного масла – все перемішати і додати червоний перець, щоб потім замість цибулі нанизувати на шампур.
  • Маринад з зірою: змішайте масло, кілька шматочків цибулі, сухий часник, і родзинку рецепта – розтерті пальцями зерна зіри.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що жовтий борщ: незвичайний рецепт від переможця "МастерШеф" Євгена Клопотенка.

Також ми писали, що Фіналіст Bocuse d'or Ukraine 2021 Максим Прихидько: "для мене українська кухня — це, можна сказати, моє життя".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом