Як зробити корисними звичайні страви: маленькі хитрощі від дієтолога
Як зробити корисними звичайні страви: маленькі хитрощі від дієтолога

Як зробити корисними звичайні страви: маленькі хитрощі від дієтолога

Звичайні страви, які ми вживаємо щодня, можна зробити набагато кориснішими. 

Секретами здорового харчування та маленькими хитрощами щодо нього поділилася відомий австралійський дієтолог Хлої Маклід, передає Daily Mail.

30 порцій рослинної їжі на тиждень

Щоб бути здоровішим, треба їсти багато рослинної їжі, переконує дієтолог Маклід. Спеціалістка називає достатньою кількість рослинної їжі на тиждень — це 30 порцій. 

Здається, що це достатньо багато. Однак дієтолог запевняє, що з’їдати 30 рослинних страв на тиждень не так вже й важко, оскільки рослинна їжа дуже різноманітна. Крім того, в інші страви теж можна додавати рослинні елементи. 

Дієтолог радить їсти 30 порцій рослинної їжі щотижня

Як їсти більше рослинної їжі

Хлої Маклід дає користну практичну пораду, як збільшити в раціоні кількість рослинних елементів. Так, до звичайної каші, наприклад, вівсянки, яку часто люблять їсти вранці, можна додати соняшникове насіння. А деякі рецепти можна трансформувати на свій смак, додавши до переліку інгредієнтів, наприклад, помідори чи авокадо.

Також варто переглянути свої запаси круп. Ми найчастіше купуємо гречку, рис, пшеничну крупу тощо. Однак круп існує набагато більше. Тому їх можна сміливо додавати в раціон. Це і ячмінь, і амарант (зернова культура американського походження), і булгур, і багато інших зернових.

У різних соусах, які ми споживаємо, дієтолог Хлої Маклід радить також збільшувати частку рослинних компонентів.

Рослинна їжа зробить органзім здоровішим

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, які є  5 напоїв, що підсилюють запальні процеси.

Також портал MY.UA писав, що дієтолог розповів, кому не можна їсти часник і чому.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом