Понад половину українців не планують вакцинуватися - це один з найвищих показників у світі
Понад половину українців не планують вакцинуватися - це один з найвищих показників у світі

Понад половину українців не планують вакцинуватися - це один з найвищих показників у світі

Більше половини повнолітніх українців не збираються вакцинуватися від коронавірусної хвороби найближчим часом і з цієї причини експерти-соціологи попереджають про гальмування і без того не надто швидких темпів вакцинаційної кампанії.

Відповідна інформація взята з результатів дослідження, яке провів Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

Яка кількість дорослих українців не готова вакцинуватися від COVID-19?

Проходячи опитування, 56% респондентів, які є повнолітніми громадянами України, зазначили, що поки що не мають наміру робити щеплення від коронавірусного захворювання. Такий показник є одним з найбільш високих у всьому світі, а також, якщо орієнтуватися на результати подібних опитувань в сусідніх державах.

Інфографіка Фонду "Демократичні ініціативи"

Повідомляється, що участь в опитуванні, яке проводилося соціологами з 14 по 24 серпня поточного року, взяв 2001 респондент з усіх регіонів, не рахуючи окуповані території.

Скільки українців вже вакцинувалося?

Що стосується кількості вакцинованих жителів України, то їх, згідно з результатом дослідження, налічується 18%, що майже ідентично офіційним статистичним даним.

В Україні від коронавірусу вакцинувалося лише 18% опитаних дорослих громадян

Примітно, що найменше в Україні вакцинується людей старшого віку, які входять в зону ризику. Як свідчить офіційна статистика, станом на 6 вересня 2021 тільки 7,6% осіб від 80 років і більше зробили хоча б одне щеплення від коронавірусу, а серед людей у віці від 40 до 59 років цей показник становить менше 20%.

Серед головних причин, через які доросле населення не готове вакцинуватися, дослідники називають недовіру до медичної системи і невдоволення організаційною роботою уряду.

Раніше ми повідомляли, що у Києві роздаватимуть квитки на футбол за вакцинацію: "Почекаю, коли квартири почнуть давати".

Також MY.UA писав про те, що Комаровський розвіяв найбільшу оману про вакцинацію проти COVID-19.

Щоб не пропустити найцікавіші новини читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом