Надлишок вільного часу може нашкодити здоров'ю людини
Надлишок вільного часу може нашкодити здоров'ю людини

Надлишок вільного часу може нашкодити здоров'ю людини

Надлишок вільного часу може бути таким самим шкідливим для здоров’я, як і його нестача.

Про це йдеться в дослідженні Американської психологічної асоціації.

Відсутність вільного часу погано впливає на людину. Адже немає можливості займатися тим, що тобі подобається. Це може стати причиною стресу, емоційного виснаження і навіть депресії. 

У своєму дослідженні американські психологи вирішили перевірити, чи протилежна ситуація – коли в людини забагато вільного часу – може призвести до негативних наслідків. Для цього автори проаналізували кілька глобальних опитувань.

Як вільний час може нашкодити?

За основу дослідники взяли два великих опитування, в яких взяли участь 35 тисяч осіб. Також психологи провели власні експерименти.

Надлишок вільного часу може зашкодити

Під час дослідження було встановлено, що люди, у яких забагато вільного часу, піддаються стресу. Їхнє самопочуття погіршується.

Психологи вважають, що уже 5 годин вільного часу на день – це забагато. Проте точно, що можна вважати надлишком, а що ні, сказати поки не можуть через відсутність достатньої кількості даних.

На самопочуття людини впливає  не тільки те, скільки часу вона витрачає на відпочинок, а і як його проводить. Психологи стверджують, що люди, які непродуктивно проводять час і просто нудьгують, стикаються з більшою кількістю негативних наслідків, ніж ті, хто обирає активний відпочинок і соціалізацію.

Надлишок вільного часу може зашкодити

Дослідники радять планувати свій день правильно – так, щоб у вас було не менше двох годин, які ви можете витратити на себе. Проте, якщо ви відчуваєте нестачу вільного часу, то не спішіть кидати усі заняття. Адже це тільки погіршить ситуацію.

Нагадаємо, що психолог розповіла, як впоратися з дитячою нудьгою.

Читайте також, як дизайн меню впливає на вибір і змушує замовляти більше.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом