19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
5 побічних ефектів зеленого чаю: кому не можна пити категорично
5 побічних ефектів зеленого чаю: кому не можна пити категорично

5 побічних ефектів зеленого чаю: кому не можна пити категорично

Хоча чай вважається безпечним для дорослих, слід пам'ятати про деякі побічні ефекти, більшість яких можна уникнути, вживаючи тільки помірні кількості.

Про це пише Obozrevatel

Проблеми зі шлунком і сном

Зелений чай може похвалитися перевагами для здоров'я, включаючи прискорену втрату ваги, профілактику раку та підвищення артеріального тиску. Також було показано, що він запобігає неврологічним захворюванням, таким як хвороба Альцгеймера та Паркінсона.

Зелений чай має побічні ефекти, які шкідливі деяким людям

Але він може викликати подразнення шлунка при занадто сильному заварюванні або вживанні натщесерце. Зелений чай містить речовини, які збільшують кількість кислоти в шлунку. Надлишок може викликати проблеми з травленням, включаючи запор, кислотний рефлюкс і нудоту.

Плюс велика кількість кофеїну, що не сприяє швидкому засипанню і міцному сну. Хімічні сполуки в зеленому чаї запобігають вивільненню гормонів, таких як мелатонін, які допомагають спати.

Анемія, дефіцит заліза і блювота

Зелений чай містить антиоксиданти, які перешкоджають засвоєнню заліза в організмі. Метааналіз показав, що цей побічний ефект може бути особливо небезпечний для людей, які страждають на анемію або іншим захворюванням, при якому присутній дефіцит заліза. Щоб уникнути цього, додавайте в чай лимон. Вітамін С в лимоні сприяє засвоєнню заліза.

Міцний зелений чай заважає спати

Надмірна кількість зеленого чаю може викликати нудоту і блювоту. Це тому, що він містить дубильні речовини. Уникайте вживання більше 4 чашок зеленого чаю в день. Якщо тільки починаєте пити напій, почніть з 1-2 чашок і стежте за своєю реакцією. Збільшуйте споживання тільки в тому випадку, якщо немає побічних ефектів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що вчені роздрукували курку на 3D-принтері і засмажили її лазером.

Також ми писали, топ-8 кухонних секретів, які допоможуть вам заощадити і врятувати страви.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом