Як відрізнити якісні зерна кави від фальсифікату?
Як відрізнити якісні зерна кави від фальсифікату?

Як відрізнити якісні зерна кави від фальсифікату?

Український ринок кави дуже різноманітний, оскільки країна закуповує продукт у виробників з усього світу. Але часто споживач залишається незадоволений придбанням.

Подробиці повідомляє видання Today.

Навіщо мучитися і пити несмачну каву?

Звичайно, коли людина п'є готову каву, за смаком і ароматом дуже просто зрозуміти, що зерна недоброякісні. Ви відчуєте гіркоту, кислуватість, менш інтенсивний запах та ін. За такими нюансами визначається, наскільки виробник відповідально підійшов до процедури створення зерен.

Як відрізнити неякісні зерна кави: поради експертів

Але після здійснення покупки зовсім не хочеться викидати цілий пакет кавових зерен. Через що постає питання: як з'ясувати, що краще не витрачати гроші на ту чи іншу фірму-виробника, до того, як ви спробуєте кінцевий результат? Експерти розповіли, на які характеристики, зазначені на упаковці, звертати увагу, а також за якими критеріями дивитися на самі зерна.

Поради від експертів: як відрізнити підробку?

В першу чергу, подивіться на термін придатності. Він зобов'язаний вказуватися на будь-якому продукті. Якщо упаковка продається без цієї інформації, швидше за все, вам намагаються продати фальсифікат. Плюс, обов'язковий атрибут - впайка дегазуючого клапана, який випускає вуглекислий газ і не дає надходити кисню до свіжообсмажених зерен.

Клапан дегазації-обов'язковий компонент упаковки з зернами

Що стосується поєднання арабіки і робусти, то ідеальним варіантом вважається співвідношення 80% на 20%. Перший компонент відповідає за смак і аромат, другий – за міцність. Якщо відсотки будуть відрізнятися, існує ймовірність зварити кислий напій з домішкою гіркоти.

Нарешті, якщо є можливість, гляньте на самі зерна. Якщо вони сильно обвуглені по краях, не купуйте – ризикуєте отримати каву, обсмажену за помилковою рецептурою. Такий нюанс завжди призводить до втрати справжніх смакових якостей.

Раніше портал MY.UA повідомляв, як зіпсувати борщ: названа головна помилка при готуванні української страви.

Також ми писали, рейтинг країн з найбільш дешевими овочами: Україна не увійшла навіть в "двадцятку".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом