/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F1e0cb34d-13dd-45c9-8fc1-a3142dc295b5.jpeg)
Як відрізнити якісні зерна кави від фальсифікату?
Український ринок кави дуже різноманітний, оскільки країна закуповує продукт у виробників з усього світу. Але часто споживач залишається незадоволений придбанням.
Подробиці повідомляє видання Today.
Навіщо мучитися і пити несмачну каву?
Звичайно, коли людина п'є готову каву, за смаком і ароматом дуже просто зрозуміти, що зерна недоброякісні. Ви відчуєте гіркоту, кислуватість, менш інтенсивний запах та ін. За такими нюансами визначається, наскільки виробник відповідально підійшов до процедури створення зерен.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Fc90790d0-5d4b-4050-b79d-bc253a7d602a.jpeg)
Але після здійснення покупки зовсім не хочеться викидати цілий пакет кавових зерен. Через що постає питання: як з'ясувати, що краще не витрачати гроші на ту чи іншу фірму-виробника, до того, як ви спробуєте кінцевий результат? Експерти розповіли, на які характеристики, зазначені на упаковці, звертати увагу, а також за якими критеріями дивитися на самі зерна.
Поради від експертів: як відрізнити підробку?
В першу чергу, подивіться на термін придатності. Він зобов'язаний вказуватися на будь-якому продукті. Якщо упаковка продається без цієї інформації, швидше за все, вам намагаються продати фальсифікат. Плюс, обов'язковий атрибут - впайка дегазуючого клапана, який випускає вуглекислий газ і не дає надходити кисню до свіжообсмажених зерен.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F988793bb-4193-4f68-97af-2e8b0f001c98.jpeg)
Що стосується поєднання арабіки і робусти, то ідеальним варіантом вважається співвідношення 80% на 20%. Перший компонент відповідає за смак і аромат, другий – за міцність. Якщо відсотки будуть відрізнятися, існує ймовірність зварити кислий напій з домішкою гіркоти.
Нарешті, якщо є можливість, гляньте на самі зерна. Якщо вони сильно обвуглені по краях, не купуйте – ризикуєте отримати каву, обсмажену за помилковою рецептурою. Такий нюанс завжди призводить до втрати справжніх смакових якостей.
Раніше портал MY.UA повідомляв, як зіпсувати борщ: названа головна помилка при готуванні української страви.
Також ми писали, рейтинг країн з найбільш дешевими овочами: Україна не увійшла навіть в "двадцятку".
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

